• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

Biest goed vertegenwoordigd in fotoboek ‘Hilvarenbeek in de jaren tachtig’

Geschreven door Toine van Balkom.

Fotoboek biest 2017Cees Kroot kreeg in 1988 namens het Belangen Orgaan Biest-Houtakker uit handen van Jos Wijten een onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten voor het kerkdorp. Herman Emmink was er in 1982 te gast met zijn radioprogramma. Het zijn enkele foto’s uit Biest-Houtakker dat uiteraard is vertegenwoordigd in het nieuwe fotoboek ‘Hilvarenbeek in de jaren tachtig.’
In een kleine 200 pagina’s heeft Ad van Gool geprobeerd een alledaags beeld te schetsen van Hilvarenbeek en zijn kerkdorpen. Er wordt gewerkt, gefeest, er worden onderscheidingen uitgedeeld, er wordt gestudeerd, muziek gemaakt, gesport, gewandeld, vergaderd, geluisterd, toneel gespeeld. Daarmee geeft het een goede kijk op een tijd die al weer zo'n dertig jaar achter ons ligt.

Op 2 november wordt in samenwerking met Heemkundige kring Ioannes Goropius Becanus in de Gouden Carolus het fotoboek gepresenteerd. Deze presentatie wordt voorafgegaan door enkele lezingen over opvallende gebeurtenissen uit die tijd. Daarvoor zijn enkele bijzondere gasten uitgenodigd, die hun kijk op een voor hen speciaal voorval komen toelichten. Dat zijn ex-burgemeester Willem Ligtvoet en rechercheur Ger Ligtvoet. Laatstgenoemde was nauw betrokken bij de overval op Albert Heijn in 1984 waarbij Cor Kloppenberg de dood vond. 
De avond begint om 20 uur. Na afloop zal het boek voor € 19,95 te koop zijn.

Vergeet niet te stemmen!

Geschreven door Toine van Balkom.

Rabobank Hart voor uw Club is weer in actie. Vergeet niet te stemmen van 3 tot en met 17 oktober op het project van uw favoriete Biestse vereniging(en). De kaart met de persoonlijke stemcode heb je nodig om de 5 punten uit te delen aan de favorieten. Elke stem is geld waard, dus laat deze kans niet liggen.

Rabobank hartvooruwclub2017

KOOKPUNT Oktober

Geschreven door Kookpunt.

IMG 1346 optEerste woensdag van de maand. Het is weer tijd om naar Ome Toon te gaan. Voor onze gasten  het moment van gezellig samen zijn en lekker eten. Voor de kookstaf weer een uitdaging om er iets heerlijks van te maken.
Een enigszins gewijzigde kookstaf. Met het afscheid van Ria zijn twee nieuwe gezichten onze kookstaf komen versterken. Abusievelijk werd in het vorige bericht van het KOOKPUNT vermeld dat ook Piet het stokje overdroeg aan de nieuwe kook-stafleden Jan en Christine. Maar Piet blijft voorlopig gewoon doorgaan met koken voor onze gasten. Dit voor alle duidelijkheid. Samen met Ans zijn we dus nu 5 man sterk.

 

IMG 1349 opt

In het openingswoordje werd aan onze gasten gevraagd om bij het stemmen bij de Rabo-actie "Hart voor uw club" toch tenminste een stem uit te brengen op het KOOKPUNT. We kunnen deze steun voor het KOOKPUNT goed gebruiken, want het is toch ook iedere keer weer een uitdaging om het financieel rond te breien. Bij deze dus alsnog een oproep om het KOOKPUNT niet te vergeten !

Groot onderhoud Vossenhol

Geschreven door Gemeente Hilvarenbeek.

Gemeente Hilvarenbeek 

 

 

 

De gemeente Hilvarenbeek start in het najaar van 2017 met werkzaamheden in het Vossenhol in Biest-Houtakker. We gaan de bestrating aanpakken, kolken vervangen, bomen rooien en beplanting aanbrengen. Door middel van deze brief willen wij u uitnodigen voor de informatiebijeenkomst op 28 september 2017.

Inloopbijeenkomst in Ome Toon.
Wij betrekken u als inwoner of belanghebbende graag bij onze plannen om het Vossenhol opnieuw in te richten en nodigen u daarom van harte uit voor de inloopbijeenkomst op donderdag 28 september. U bent tussen 19:30 en 21:00 uur welkom bij Café Ome Toon, Biestsestraat 38C in Biest-Houtakker.

Wat houden de werkzaamheden in?
Tijdens de informatiebijeenkomst leggen wij u uit wat de werkzaamheden inhouden. Ook kunt u deze avond de plannen voor het nieuwe Vossenhol inzien. Tevens is er de gelegenheid om vragen te stellen. Heeft u opmerkingen of suggesties voor de inrichting van uw straat? Die ontvangen wij deze avond graag. Wij geven dan aan of we uw opmerking of suggestie mee kunnen nemen tijdens de bestratingswerkzaamheden.

We hopen u te mogen verwelkomen op 28 september. Heeft u vragen of opmerkingen over deze brief? Neem contact op met Freddy van de Pas, medewerker Afdeling Ruimte bij de gemeente Hilvarenbeek, via 013 – 505 83 00 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook wanneer u niet aanwezig kunt zijn of naderhand nog vragen of opmerkingen hebt, kunt u contact opnemen.

Speelgoed –en kinderkledingmarkt 29 oktober

Geschreven door Jeugdvakantiewerk.

jvw speelgoedbeursJeugd Vakantiewerk Biest-Houtakker houdt zondag 29 oktober voor de tweede keer een speelgoed- en kinderkleding-markt. Heb je speelgoed of kinderkleding waar je op uitgekeken bent? Dan is dit je kans om het te verkopen. Reserveer één of meer tafels. Een tafel kost € 7,50. U kunt inschrijven door een email met uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal gewenste tafels te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Hebt u bruikbare spullen waar u niets meer mee doet, dan kunt u dit zondag tussen 9:00 en 9:30 uur afgeven bij de achterzijde van de sporthal. Wij verkopen deze spullen zelf en de opbrengst is volledig voor de jeugd vakantieweek Biest-Houtakker. Wilt u goed voorbereid de decembermaand in? Sla uw slag met gebruikt speelgoed en tweedehands kinderkleding. De markt is geopend tussen 10:00 en 13:00 uur en de entree is €1,50 (kinderen onder de 12 jaar gratis)

De sporthal bevindt zich aan de Biestsestraat 38C te Biest-Houtakker.

We hebben 1395 gasten en geen leden online