• foto head9
  • foto head10
  • foto head11
  • foto head 13

Collecte voor kinderen met een handicap

Geschreven door vrijwilligers NSGK.

logo nsgkNSGK collecteert van 13 t/m 18 november 2017, ook in Biest-Houtakker.
Duizenden vrijwilligers gaan binnenkort weer op pad om geld in te zamelen voor kinderen en jongeren met een handicap. Ook in Biest-Houtakker komen zij aan de deur tijdens de landelijke collecteweek van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) van 13 t/m 18 november 2017.
In onze samenleving zijn veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een handicap niet gewoon kunnen meedoen. Veel kinderen met een handicap gaan bijvoorbeeld naar aparte scholen, of ze gaan helemaal niet naar school. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk, evenmin als de sportclub, de theatercursus of de arbeidsmarkt. Daardoor staan zij vaak aan de zijlijn. NSGK helpt om deze drempels uit de weg te ruimen. Zodat zij gewoon kunnen spelen, leren, wonen en werken, sámen met niet-gehandicapte leeftijdgenoten.

Hebt u geen collectant aan de deur gehad maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters NSGK te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van €2,50), of met een online donatie via www.nsgk.nl. NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat zij op een verantwoorde manier omgaat met de giften die ze ontvangt.

Over mountainebiken, soepwandelingen en een goed doel...

Geschreven door Hans Mutsaers / Arjan Mulders.

Hans ACHans Mutsaers is enkele maanden geleden gestart als de nieuwe beheerder van café 'Ome Toon' in Biest-Houtakker. Hij begint inmiddels al aardig ingeburgerd te raken in ons kleine dorpje.
Niet iedereen weet dat Hans daarnaast ook een fanatieke fietser is. Recentelijk nam hij deel aan een wel heel bijzondere uitdaging; de Afrika classic 2017, een zware fietstocht waarbij je 400 kilometer en 4.500 hoogtemeters aflegt in 6 dagen in een 'rondje' om Mount Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika in het verre Tanzania. Dit alles voor het goede doel:  Amref Flying Doctors.
Voor Biest-Houtakker.eu vertelt hij zijn verhaal. 

KOOKPUNT 1 november

Geschreven door Piet Kuijpers.

IMG 1353 opt"Allerheiligen" heette vroeger de eerste dag van november, en het was indertijd ook een vrije dag. Van deze kerkelijke traditie is niet veel meer over..... en al was het vandaag geen zondag; het was wel een zonnige dag. En met een zelfde zonnig humeur hebben onze gasten vandaag weer genoten van een aan het seizoen aangepaste maaltijd. Na een lekkere volle kippensoep volgde hutspot met speklapjes en saucijzen. Als dessert vandaag iets bijzonders: peren met crême de cassis, vanille-room met ricotta en slagroom.

IMG 1357 optVolgende KOOKPUNT is op 6 december a.s.

 IMG 1360 opt

intocht Sinterklaas op zondag 26-11

Geschreven door Sinterklaas comité.

sint01Sinterklaas maakt met een flink gezelschap Zwarte Pieten binnenkort (als alles goed gaat) weer zijn opwachting in ons land. Op zondag 26 november om 11 uur zal de Goedheiligman Biest-Houtakker binnenvaren bij de Holenakkerbrug in de Akker-straat. Sinterklaas en Pieten worden al jaren door een menigte zingende kinderen ontvangen. De Sint en zijn Pieten worden per oldtimer pick up begeleid door de harmonie naar de feestzaal bij Café Ome Toon. De kinderen en belangstellenden mogen achter de pick-up aan.
Tijdens zijn bezoek in de gymzaal kan Sinterklaas rustig op zijn zetel genieten. Daar wordt Sinterklaas hartelijk door de burgemeester of wethouder ontvangen. De Pieten treden hier voor de kinderen op en natuurlijk mogen er kinderen bij Sinterklaas komen. Ouders en familie zijn van harte welkom, want op deze leeftijd vinden de meeste kinderen het natuurlijk reuze spannend! Sinterklaas blijft een uurtje en vertrekt weer rond 14:00 uur. Hij kan dan gaan rusten, want ’s-nachts gaan Sinterklaas en de zwarte Pieten natuurlijk schoentjes vullen! 

Elk jaar organiseert het Sinterklaas comité een loterij tijdens de intocht van Sinterklaas. In de week van 12 t/m 18 november zal het Sinterklaas comité in Biest-Houtakker rondgaan om zoveel mogelijk van deze loten te verkopen. De opbrengsten hiervan worden weer gebruikt om alle kinderen in Biest-Houtakker (t/m groep 8) met de intocht van Sinterklaas een leuk cadeautje en een snoepzak te kunnen geven. De prijzen van de loterij kunnen tot 31 december 2017 worden opgehaald.

Brocante-markt in de kerk

Geschreven door Arie Liebregts.

kerk biest houtakkerWij, Arie en Marian Liebregts waren al langer van plan om samen met vrienden uit Haghorst een "brocante-markt" te organiseren. De mogelijkheid om de kerk te huren van de Coöperatie lieten we niet voorbijgaan.
Een brocante-markt past uitstekend in een mooi gebouw als de kerk van Biest-Houtakker. Hij staat al een tijd leeg en is al voor diverse andere evenementen gebruikt en als opslagplaats voor de lokale verenigingen en de coöperatie. Wij willen er een aantal malen een brocante-markt gaan organiseren.

Een brocante-markt is een soort van antiek- en vintagemarkt. Het is dus zeker geen rommelmarkt, maar er worden alleen antieke spullen of spullen die naar antiek toegaan getoond en verkocht. Ook nieuwe spullen zul je daar zeker niet aantreffen. Veel mensen gaan hobbymatig spullen verzamelen en als je dan het huis vol hebt staan, zoals bij ons het geval is, dan moet je wel spullen gaan verkopen.
De sfeer bij een brocante-markt is belangrijk, daarom is de kerk van de Biest een mooie locatie. Er is genoeg ruimte en de glas-in-loodramen zorgen voor een authentieke sfeer. Zelf zijn we aan het poetsen en de verlichting aan het ophangen. Op zaterdag 11 november en zondag 12 november van 10.00 tot 16.00 is het eerste brocante-weekend geheel in kerstsfeer.

We hebben 1396 gasten en geen leden online