• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

KOOKPUNT MEI 2018

Geschreven door Piet Kuijpers.

Vlak na Koningsdag nog in oranjesferen gekookt.  Een andere kookstaf deze keer, wegens vakantie van Jan en Christine en de ongelukkige val van Piet. Gelukkig kregen we genoeg helpende handen toegereikt. Hans heeft zijn taak zeer serieus genomen en heeft ons geweldig geholpen en ook onze vrijwilligers hebben hun beste beentje voorgezet; alles kwam helemaal goed. Namens het Kookpunt iedereen bedankt.
Ook dank aan alle gulle gevers van de nodige ingrediënten voor deze maaltijd. Kortom, weer helemaal op de hoogte van de laatste nieuwtjes gingen onze gasten tevreden en voldaan huiswaarts.  Tot 6 juni, dan gaan we voor de volgende sessie.

IMG 14961 optIMG 15011 opt

Dodenherdenking Hilvarenbeek

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

Op vrijdag 4 mei om 19:30 uur vindt de Dodenherdenking Hilvarenbeek plaats op de binnenplaats van het gemeentehuis, met om 20:00 uur de kranslegging bij het monument op de Vrijthof. 

Het volledige programma kunt u vinden in de Hilverbode (ook digitaal) op pagina 15. 

Koningsdag

Geschreven door Koen van Waes.

logo t Gebint versie3Op vrijdag 27 april organiseert Oranje Comité Biest-Houtakker een gezellige Koningsdag voor alle inwoners uit Biest-Houtakker. Zoals ieder jaar kunnen de kinderen, met hun zelf versierde fietsen, meedoen aan de optocht door Biest-Houtakker. De mooist versierde fiets en de best oranje geklede krijgen een leuke prijs. Dus doe allemaal je best. Vervolgens staat er voor de kinderen uit de onderbouw en kinderen die nog niet op school zitten (vanaf 2 jaar) een spelletjesprogramma klaar bij Dorpsgebouw ‘t Gebint. Voor de kinderen uit de bovenbouw is een GPS-tocht uitgezet. Natuurlijk is Café Ome Toon geopend en is er een gratis lekkernij bij een heerlijk kopje koffie of thee. Ook kunnen er frietjes worden gegeten. Uiteraard kan de loterij niet ontbreken in het programma,na de loterij komt er een Nederlandstalige zanger NIELS VAN KOLLENBURG voor extra sfeer en gezelligheid!
 
U bent van harte welkom bij Dorpsgebouw ’t Gebint , Biestsestraat 38c.
Met vriendelijke groet,
Oranje Comité Biest-Houtakker
Esther Bastiaansen, Suzanne Colsen, Erica Roozen en Wendy Kuijpers
 
Kinderprogramma
Voor alle kinderen uit Biest-Houtakker in de leeftijd van 2 tot en met 12 jaar
13.30 Vertrek met versierde fietsen vanaf het voetbalveld
14.15 Aanvang spelletjesmiddag en GPS-tocht bij dorpsgebouw ‘t Gebint
16.30 Einde Kinderprogramma
17.30 Grote loterij
19.00 Nederlandstalige zanger

Heb jij al gestemd?

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

We hebben nog tot en met 20 april 18:00 uur om te stemmen op Hilvarenbeek. Zodat onze gemeente de titel 'Wandelgemeente 2018' mag dragen. Gaat het lukken om Bronckhorst voorbij te streven? Stemmen kan via www.tevoetonline.nl (in de rechterkolom zie je een groen vak, waar je kunt stemmen).

Wedstrijd Raboschild 2018

Geschreven door Toine van Balkom.

winnaar raboschild 2018 OLVr BroederschapAfgelopen donderdag 12 april vond de return plaats van de gildewedstrijd tussen de schutters van Sint Sebastiaan Hilvarenbeek en OLVr Broederschap Biest-Houtakker. Er werd met 4 proefpijlen en 25 wedstrijdpijlen gestreden om het zilveren Raboschild. Na een gezellige wedstrijd bleek OLVr Broederschap de meeste punten te hebben uit de twee wedstrijden in Hilvarenbeek en op de Biest. Het Raboschild werd hierop door gildekoning Jan Lemmens van Sint Sebastiaan overgedragen aan onze gildekoning Ad Timmermans.
De gilde is met zijn laatste wedstrijden bezig in de Beekse Handboogcompetitie welke eind mei 2018 afloopt. De gildebroeders en aspirant schutters maken zich weer op voor het schieten op de gildedagen in Hilvarenbeek en Vessem en hun eigen lotschieten dat loopt van mei tot en met oktober.  

We hebben 101 gasten en geen leden online