• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Nieuwsberichten

Dag van de 1000e

Geschreven door Lennart de Graaf. Gepost in Nieuwsberichten.

poster1000eklein

Beste inwoner van Biest-Houtakker,
Misschien hebt u het al gehoord. Biest-Houtakker groeit en heeft inmiddels de 1000ste inwoner mogen verwelkomen en dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren Stichting Wel Gement en Coöperatie Biest-Houtakker op vrijdag 27 september de ‘Dag van de 1000ste. Op deze dag willen we samen met alle inwoners van Biest-Houtakker vieren dat deze magische grens is overschreden.

Ochtendprogramma
Vanaf 8.45 uur trappen de feestelijkheden af op het schoolplein van  De Vlinderakker. Daar zullen de kinderen van de basisschool (samen met de aanwezige ouders, opa’s en oma’s) het ‘mysterie van de 1000ste' gaan oplossen en krijgen we eindelijk antwoord op de vraag wie die 1000ste inwoner nu eigenlijk is. Na een spannende speurtocht en een korte ceremonie is er voor alle kinderen en aanwezigen een drankje met wat lekkers als beloning in café Ome Toon.
  8:45 uur     Start speurtocht met 1000 stappen bij Café Ome Toon
10:30 uur     Afsluiting speurtocht met een drankje bij Café Ome Toon

Avondprogramma
Aan het eind van de middag, rond de klok van 18.00 uur, laat Biest-Houtakker zich culinair van z’n beste kant zien tijdens ‘Wie de pot lust’. Huidige en nieuwe inwoners mogen samen aanschuiven bij een heerlijke maaltijd bereid door Biestse hobbykoks. Met als thema ‘de Biestse pot’ wordt dit keer gezorgd voor een driegangenmenu met een Biests tintje. En, zoals gebruikelijk, mag iedereen die dat wil meehelpen opdienen, afruimen en zelfs afwassen, want vele handen maken immers licht werk. Dus neem je nieuwe buren mee en schuif aan. Aanmelden kan via de website: www.welgement.nl (menu ‘aanmelden’).
Mocht u als ‘nieuwe’ inwoner niet mee  kunnen eten dan vinden we het leuk, als u om 19:30 uur aansluit voor een rondleiding door dorpsgebouw ’t Gebint. Hierbij wordt ook de “Biestse Buil” uitgereikt. In de Biestse Buil zit onder andere alle informatie over Biest-Houtakker en er zitten leuke  kortingsbonnen in die u bij Biestse bedrijven kunt gebruiken.
Om 20:00 uur komt burgemeester Nuijten voor de officiële bekendmaking van de 1000ste inwoner en brengen we samen een toost uit. We sluiten het officiële deel af met een razendsnelle pubquiz over het verleden, heden en vooral de toekomst van De Biest.   

18:00 uur      “Wie de pot lust, schuive maar aan” bij Café Ome Toon
19:30 uur      Rondleiding door dorpsgebouw ’t Gebint met uitreiking Biestse Buil
20:00 uur      Officiële bekendmaking 1000ste inwoner door Burgemeester Nuijten
20.45 uur      Razendsnelle pubquiz over verleden, heden en toekomst

 We hopen alle inwoners van Biest-Houtakker te mogen verwelkomen op deze feestelijke dag!
N.b. Vergeet u niet op de dag van de 1000e de Biestse vlag uit te hangen? Nog geen vlag? Ze zijn voor €10,- te koop bij Café Ome Toon of de leden van Stichting Wel Gement.