• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Een glasvezelnetwerk voor de hele gemeente

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

Een snelle glasvezelverbinding in de hele gemeente Hilvarenbeek, of men nu midden in de kern woont of in het buitengebied. Dat is de ambitie van Hilverglas, een coöperatie in oprichting. Een ambitie die ook aansluit bij de wens van de gemeente Hilvarenbeek.

Mensen zullen op hun oude dag minder snel naar zorginstellingen verhuizen, dus dan moet de hulpverlening naar hen toe komen. Daarbij kan ook zorg op afstand, via een beeldscherm, een belangrijke rol gaan spelen. Daar is een snelle internetverbinding voor nodig. Maar ook bedrijven zoals agrariërs, campings en zorgboerderijen moeten hun onderneming verder kunnen ontwikkelen. Hierbij zijn de mogelijkheden van glasvezel onmisbaar.

Net als in de andere kernen vindt ook in Biest-Houtakker een informatieavond plaats. Hilverglas geeft na een heldere presentatie, met prachtige voorbeelden uit Heeze, Leende en Sterksel, antwoord op alle vragen die de bezoekers hebben. Na deze avond zal bovendien duidelijk zijn waarom het voor alle inwoners zo belangrijk is om te kiezen voor een coöperatief model.

De avond vindt plaats op woensdag 19 juni om 20:00 uur in de Gemeynt aan de Gemeintsedijk 3 (op Sportpark de Stevort aan het Vossenhol) in Biest-Houtakker.

We hebben 337 gasten en geen leden online