• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Vernieuwde website

Geschreven door de Webredactie.

U ziet het, Biest-Houtakker.eu is volledig vernieuwd! Het uiterlijk zal even wennen zijn, mogelijk wordt dit zelfs in een later stadium nogmaals aangepast.

Op 15 augustus 2008 verscheen het eerste berichtje op deze site. Nu, bij het eerste lustrum, was een update van de site hard nodig. In de afgelopen 5 jaar kregen we massaal de beschikking over nieuwe apparaten als tablets en smartphones,  en ook was er de opkomst van social media als twitter en facebook. De wereld gaat verder en de Biestse site gaat hier in mee. Ook het aantal artikelen dat wordt geplaatst is sterk toegenomen, dus ook aan de 'achterkant' van de site zijn door de beheerders veel verbeteringen doorgevoerd.

Wilt u meer weten over de belangrijkste veranderingen? Klik dan op de nieuwe onderstaande 'lees meer' knop. 

Nieuw hoofdmenu

Wat meteen opvalt, naast de andere indeling en kleurgebruik, is de nieuwe menu-indeling. In plaats van een hoofdmenu aan de linkerkant van het scherm, is er nu een hoofdmenu aan de bovenkant. De indeling is hierbij ook nog eens flink veranderd. Zo zijn de verenigingen voornamelijk opgedeeld onder de menu-items  'Hobby & vrij tijd' en 'Sport'. De informatie over historie en toerisme, de diverse belangenorganen en de twee geloofsgemeenschappen zijn ondergebracht onder de kop 'Dorpsinfo'. Onder 'Voorzieningen' zijn de instanties opgenomen die binnen het dorp actief zijn. Straks zal hier nog de nieuwe ontmoetingsruimte bij de school aan worden toegevoegd.

Lees meer knop

Bij de artikelen is een 'lees meer' knop geïntroduceerd. Vergelijk het maar met het lezen van de koppen van een krant. Je kunt direct het artikel zien dat je interesseert. Door het aanklikken van deze knop word het artikel op de hoofdpagina vervolgens uitgeklapt, zoals je ook ziet op andere nieuwssites.

Social media

Onder aan de artikelen is een knop opgenomen om een artikel te delen met je volgers op Twitter, en ook een knop om het artikel te 'liken' op Facebook ontbreekt niet. Onderaan de pagina zijn deze knoppen ook opgenomen om Biest-Houtakker en de Coöperatie te volgen via resp. Twitter en Facebook.

Vernieuwde toevoegingen

In de oude site waren een aantal toevoegingen, zgn. extensions in Joomla!, opgenomen die niet meer beschikbaar waren voor de nieuwe site zoals de kalenderfunctie en het bedrijvenregister. Deze zijn vernieuwd en worden in de toekomst nog verder uitgebreid met meer mogelijkheden. Ook wordt het binnenkort mogelijk om op de site fotoalbums aan te maken en filmpjes in artikelen te publiceren. Voor de heren van kookgilde Qlivini wordt hun receptenboek nog in een kookboek-app overgezet.

Nog niet alles actief

Op de site zijn een aantal onderdelen, zoals het documentenbeheer, nog niet helemaal gereed. Deze documenten worden binnenkort weer toegevoegd aan de site, maar dit laat door het vele werk dat met de verhuizing gemoeid is, nog even op zich wachten. Vanwege dit werk zijn we o.a. nog op zoek naar dorpsgenoten die af en toe in de pen (PC?) willen klimmen om artikelen te schrijven voor de site. Heb jij zin om onze redactie te komen versterken? Neem dan contact met ons op via de 'Contact' knop.

We hebben 167 gasten en geen leden online