• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Boombank bij opening volledig bezet

 

Afgelopen woensdag (22/10) was het eindelijk zo ver. Van twee verschillende kanten rukte een hoeveelheid Biestse mennekes en vrouwkes (de peuters en de kleuters) op in de richting van de hoek Beverstraat / Antoniusstraat. Rond half twaalf waren ze ter plaatse en binnen de kortste keren werd de met twee trossen ballonnen versierde boombank volledig door de jongste Biestse jeugd bezet.

Alvorens de officiële openingshandeling kon worden verricht, moest de voorzitter van de Stichting Wel Gement, Theo de Graaf, ten behoeve van een promotiefilmpje voor het goede doelen project van de Rabobank nog worden geïnterviewd door Rogier van Oosterhout (bekend van Omroep Brabant). De kleine Mart Geboers mocht warm tussen hen in zitten op de boombank.

Daarna gaf Theo de Graaf een opsomming van hetgeen er is gebeurd, voordat er een boombank was. Belangrijke geldgever was het Oranje Fonds. Maar ook de bijdrage in de vorm van leveringen en werkzaamheid noemde hij erg belangrijk. Bij het noemen van namen maakte hij een uitzondering en dat was de naam van Sjak van Nuenen, de maker van de bank, die een fantastiche stukje vakwerk heeft geleverd.

Toen was het tijd voor een liedje, dat de kleuters en de peuters samen voor de nieuwe bank zongen. Ze zongen 'In de maneschijn', maar dat was natuurlijk in de zonneschijn! En dan mochten de kleinste peuter en de grootste kleuter de twee trossen ballonnen de lucht in laten. Wat niemand had verwacht was dat beide trossen in de millenniumboom bleven hangen, maar uiteindelijk kwam alles goed.

Op het einde van de sessie konden de vele meegekomen ouders, opa's en oma's en overige gasten een toost uitbrengen op de boombank en werden de kleuters en peuters getrakteerd op een pakje drinken en een koekje.

 

We hebben 106 gasten en geen leden online