• foto head9
  • foto head11
  • foto head10

Puntmuts haalt cup naar de Biest !

Geschreven door Lennart de Graaf.

Gisteren was het weer zover. In een afgeladen Hercules te Diessen vond de 6 kernen cup plaats, een tonpraat wedstrijd waarin de 6 kernen van Hilvarenbeek het tegen elkaar opnemen. Dat de 6 kernen cup een succesvolle formule is, bleek dit jaar wel weer bij de kaartverkoop. Binnen 7 minuten waren alle kaarten uitverkocht.  

 

Wie een kaartje had weten te bemachtigen, heeft gisteren kunnen genieten van een prachtige avond waarin de tonpraters qua niveau zeer aan elkaar gewaagd waren. Als eerste stond Freek van Gils uit Baarschot in de ton, die als kroegbaas de zaal goed warm wist te praten. Daarna volgde Marion Roozen die als Surinaamse dame de ton in kroop. Als laatste voor de pauze was het de beurt aan de voor ons bekende kabouter Puntmuts, alias Bernard Brands. Na het genot van wat fris of een biertje in de pauze, werd het programma voortgezet door Willie de Staander (Paul Hesselmans, Esbeek), de eigenaar van een parenclub. Voor Diessen kroop Niels Kemps als tamboer Maitre de ton in. De avond werd afgesloten door Jozef van de Maas uit Hilvarenbeek als begrafenisondernemer.

Kabouter Puntmuts, alias Bernard Brands, wist de zaal meteen al in te pakken met een hilarische opkomst. Daarna vuurde hij de ene grap na de andere op het publiek af. De typische droge humor gecombineerd met briljant gevonden woordgrappen zorgde voor vele lachsalvo's. Deze combinatie zorgde er uiteindelijk voor dat hij, na een zeer spannende sessie van stemmen tellen, als winnaar uit de bus rolde.

In een reactie op zijn overwinning zei Bernard: "Het is met de buut van Puntmuts altijd spannend. In Hilvarenbeek vorig jaar liep de buut op vrijdagavond perfect, terwijl de zaterdagavond moeilijk was. Een half uur voordat ik op moest, werd ik dan ook zenuwachtig. Zou de buut hier in Diessen wel vallen? Maar het liep als een trein. Bij het afgaan was ik dan ook zeer tevreden. Dat ik uit winnaar uit de bus zou komen, had ik niet verwacht. Zeker omdat Niels ook erg goed was en een thuiswedstrijd speelde."

Opmerkelijk was ook dat drie van de 6 kernen cup deelnemers ook deelnemers zijn aan de aawmeut akkudemie (Bernard Brands, Jozef van der Maas, Niels Kemps). De 6 kernen cup was dit jaar dus niet alleen een succes voor de Biest, maar tevens voor akkudemie organisatoren Marcel Kollau en Noud van der Staak.

We hebben 78 gasten en geen leden online