• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biestse tafelvoetballers gezocht

Geschreven door Lennart de Graaf.

Tijdens het op hande zijnde Weekend sentiment, wordt een oude 'sport', die volgens velen fervent werd beoefend in het verleden, weer eens in het zonnetje gezet: Het tafelvoetbal.

tafelvoetbal

 

Volgens Hans Hesselmans was het tafelvoetbal 'in zijn tijd helemaal hot'. 'In den Bolck werden destijds flink fanatiek potjes tafelvoetbal gespeeld. Er werd zelfs door Biestse teams meegedaan aan regionale wedstrijden.' Dat het spelletje nooit echt uit de gratie is geraakt blijkt wel uit het feit dat er in menig kantine, kroeg en speelhal nog steeds tafelvoetbalspelen te vinden zijn. En terecht, want het betreft een leuk, dynamisch en soms bloedstollend spannend spelletje te zijn.

Op zaterdag 19 september wordt tussen 19.30 en 21.30 uur het Biests tafelvoetbal- kampioenschap georganiseerd. De organisatoren van het weekend sentiment hopen daarmee het 'vuur' voor het tafelvoetbalspel weer wat aan te wakkeren. Ze zijn daarvoor op zoek naar enthousiaste teams bestaande uit twee personen. Leeftijd en ervaring doen er niet toe, immers ... het gaat meer om de lol van het spelen ... niet om het winnen alleen! Voor de fanatiekelingen die zich willen voorbereiden, is een goede start het doornemen van de spelregels te vinden op http://www.table-soccer.org/rules/.

 

Inschrijven voor het toernooi kan bij Lennart de Graaf (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 013-5356956) en kan kostenloos. Ook voor meer informatie kun je hier terecht.

We hebben 168 gasten en geen leden online