• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biestse Zêveravonden wederom groot succes

Giftusefkesdur…

In de tot fraaie Residentie van CV De Pinnekleuvers omgetoverde Biestse gymzaal vond afgelopen weekend de traditionele zêveravond plaats. Om alle belangstellenden aan hun trekken te laten komen, kwamen de vijf zêverèrs zowel op vrijdag- als op zaterdagavond in actie.

    

Prins Carolus vergezeld van  zijn adjudant Paulus gaf jeugdprins Dorus en diens adjudant Daan de gelegenheid om zich aan het publiek voor te stellen en dat deden zij – net als even later de meiden van de dansgroep – op voortreffelijke carnavaleske wijze. Als presentator van deze avond hadden de Pinnekleuvers Jan van de Wiel ingehuurd met de opdracht een sobere en doelmatige presentatie te verzorgen.


Jan’s zoon Koen vond echter dat zijn vader de presentatie wel in een wat eigentijdser jasje mocht gieten en verscheen daarom in de loop van de avond op het podium om zijn steentje daaraan bij te dragen. Aanvankelijk fungeerde hij als co-presentator maar aan het slot van de avond was hij de enige nog overgebleven presentator. Een staaltje verjonging op zijn Pinnekleuvers !

Op zoek naar het miljoen van Jo
Voor de 11e keer verscheen Hein - Harrie Wilborts - in de ton. Hein vond dat ie - ondanks tien eerdere optredens - nog wat had laten liggen en dat wilde hij wel even met de zaal delen. Hein merkte op, dat de hele Biest op zoek is naar het miljoen van Jo van de Pas. Als dat thuis in de kast tussen de washandjes gevonden wordt, wat wil Jo er dan mee gaan doen? Aanleunwoningen bouwen ! Nou, volgens Hein kun je met zoveel geld maar beter flink gaan carnavallen. De iDop-plannen hadden ook Ed van Hees heel wat hoofdpijn opgeleverd. Wel begrijpelijk volgens Hein want ziekte tast altijd het zwakste deel van het lichaam het eerst aan !

Bus in sloot
Als tweede deelnemer verscheen Stef Habraken (speler SVSOS 1 en afkomstig uit Berkel Enschot) op de planken als Stafaccommodatie. Omdat hij al geruime tijd geblesseerd is, had hij bij SVSOS de opdracht gekregen om zich maar eens met de accommodatie in de ruimste zin van het woord en allerlei regelzaken te gaan bezighouden. In die rol had hij ook te maken met het spelersvervoer bij uitwedstrijden. Als chauffeur van de spelersbus had hij Jan Dirks gestrikt. Jan zou ook de kaartverkoop voor zijn rekening nemen. Op gegeven moment werd Staf gebeld door Jan met de mededeling dat hij met zijn bus in de sloot was beland. Hoe dat gekomen was? Jan was tijdens de reis achterin de bus drie kaarten aan het verkopen!

Bertje
De laatste deelnemer voor de pauze was BallenBertje (Pim Pijnenburg) die als ballenjongen bij TOB aan de slag was gegaan. In een hele leuke buut vertelde hij over zijn belevenissen bij TOB. Zo wist hij te melden, dat als Miep en Rees op de baan staan ongeveer dezelfde geluiden te horen zijn als bij een wedstrijd tussen de gezusters Williams. Bertje vertelde, dat ieder spel zo zijn eigen ballen heeft: golf een kleine witte golfbal, lingo een rooie lingobal en tennis een gele bal. Dat waren de Biestse boulers even vergeten toen ze bij TOB op bezoek waren voor een clinic!

Duits maar toch…
Na de pauze was Zuuk ut mar uit bestaande uit Berrie Mulders, Kees Priems en Theo Ketelaars aan de beurt om de zaal te vermaken. Met het lied “Van wie bende gij er ene…” lukte dat uitstekend.

De Duitse (Carla van Oort) stond voor de tweede keer in de ton en zij legde- op provocerende wijze - uit waarom Esbeek toch altijd maar Duitsland wordt genoemd. Ondanks alle mooie zaken in Esbeek, bleek De Duitse - na vele jaren woonachtig te zijn op de Biest -  toch ook wel gecharmeerd te zijn van het Pinnekleuversgat: daar hebben ze tenminste een lekker eigen likeurtje en waar Esbeek € 50.000 gaat besteden gaat de Biest gewoon voor een miljoen!

Kokoos
De laatste artiest in de zeverarena was het duo De Kokoos dat was ingehuurd om de zilveren bruiloft van Theo en Beppie muzikaal in te vullen. Omdat de ene helft van de Kokoos er wel was en de andere helft maar niet verscheen, riep deze artiest (Bernhard Brands) die een oogje had op enkele dames vooraan, de hulp van enkele mensen uit de zaal in om het publiek te vermaken met het zingen van enkele liedjes. Wel leuk maar wat ook wat langdradig.

Op de zaterdagavond werd bekend gemaakt, dat het boerenbruiloftspaar 2010 wordt gevormd door Jonkvrouwe Jacoba van ’t Pieregeblèèr & Drieske van den Ouwe Wouwenbouw, oftewel Jacqueline Wilborts en Henk van de Wouw.

Al met al kunnen de Pinnekleuvers ook in 2009 weer terugzien op gezellige en voortreffelijke georganiseerde Zêveravonden.

Gift dè mer us efkus dur!

We hebben 52 gasten en geen leden online