• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Inbrekersgilde weer actief

Geschreven door Marcel Mulders.

De avonden zijn weer langer en de mensen zitten ’s avonds al vroeg lekker warm bij de kachel. Het is bij uitstek ook de tijd dat inbrekers op pad gaan voor hun “kerstinkopen”. Zij wanen zich veilig door de donkere en rustige nachten.

Bij een woning aan de Biestsestraat is intussen een eerste inbraakpoging bekend. In de nacht van zondag, 13 op maandag 14 december is geprobeerd enkele garagedeuren te forceren. Gelukkig is het de dader(s) niet gelukt om binnen te komen. Een licht slapende bewoonster werd wakker van het lawaai en ging op onderzoek uit. De dief/dieven is/zijn daardoor gestoord en op de vlucht geslagen.
Het is weliswaar bij een poging gebleven, maar vervelend genoeg om iedereen weer wakker te schudden. Letterlijk en figuurlijk. Het is weer de tijd om extra alert te zijn. Niet alleen op het eigen huis, maar ook op verdachte zaken die we in het dorp zien of tegenkomen.

Op de website van de politie staan verschillende tips om het het inbrekersgilde lastig te maken. Soms heel simpele, kleine dingen die voor een inbreker net de doorslag geven om “verder te zoeken”. Klik hiervoor op de link Veiligheidswijzer.

We hebben 50 gasten en geen leden online