• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biestse driekoningen zingen voor SriLanka

Na een aantal jaren voor de straatkinderen van Mwanza gezongen te hebben, heeft de desbetreffende werkgroep medegedeeld te stoppen met dit project. Een woord van dank voor hun inzet is op zijn plaats voor Jeannette van den Biggelaar, Annie van den Biggelaar en Annie van de Wouw, die het project een groot aantal jaren getrokken hebben en die de kinderen hebben gestimuleerd voor dit goede doel te zingen en geld op te halen.

Naar aanleiding van een oproep van het parochiebestuur in het parochieblad Antonius' Preekstoel werden door parochianen vijf projecten ingediend. Het parochiebestuur heeft intussen gekozen voor een door Chris van Eert ingediend project. Chris is in juni 2009 samen met 10 leerlingen van de MBO Boxtel een maand naar Sri lanka geweest. Zij hebben daar een project opgezet voor de Vishaka Child Foundation en de Vocational Technical School in Kalutara. Onder auspiciën van het Ministerie van Ontwikkelingssamenwerking hebben de 11 Nederlanders gebruik gemaakt van Xplore-projectsubsidiëring en het COS (Centrum Ontwikkelings Samenwerking). Samen met de Stichting Kinderhulp Nederland-Sri Lanka heeft de groep daar geholpen met riolering, voedselbereiding, diergeneeskunde, tuin, groenten verbouwen, cultuur en structurele reorganisatie. Voornoemde stichting houdt zich bezig met steun aan hulpbehoevende kinderen en weeskinderen en geeft financiële, materiële en organisatorische steun om de 'Vishaka Child Foundation' in de lucht te houden. Daarvoor moet men vooral vechten tegen bureaucratie en corruptie, iets waartegen de Foundation, maar vooral de kinderen niet opgewassen zijn. Chris zegt er hopelijk een doorbraak te hebben kunnen forceren, waardoor alle hulp ook inderdaad bij de kinderen terecht komt. De krachten achter de genoemde Foundation zijn Dhr. en Mw. Kees en Riet Sprangers. Zij komen al 15 jaar in Katuhara (ook meteen na de tsunami) en hebben er gigantisch veel werk verzet.

Hopelijk gaan op woensdag, 6 januari a.s. veel Biestse driekoningen op pad. Zij kunnen om 18.00 uur hun opgehaalde geld in de kerk inleveren. Daar zal ook Chris van Eert aanwezig zijn om een toelichting te geven op het project.

We hebben 290 gasten en geen leden online