• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Andere locatie voor Kerstboomverbranding

Geschreven door Lennart de Graaf.

kerstboomverbranding02   

De kerstboomverbranding van a.s. zaterdag vind dit jaar niet plaats op sportpark de Stevort. Reden daarvoor is dat Jong Nederland het jaarlijkse winterfestijn dit jaar nog feestelijker wil maken. Dat wordt gedaan door de kerstboomverbranding te verplaatsen naar de nabijheid van de Biestse ijsbaan in de beverakkers.

 

 

Volgens ijsmeester Pieter van de Wouw ligt de ijsbaan er prima bij. "Nog wel wat kleine oneffenheden in het midden van de baan, maar ja, dat krijg je al snel met het nevelen en flinke vorst. De druppeltjes vriezen meteen aan en het oppervlak wordt dan soms wat ruw". Dat is echter een kleinigheidje, want  de Biestse jeugd geniet met volle teugen van de ijsbaan.

Vanavond werd er flink geschaatst door een van de groepen van Jong Nederland. Volgens leider Joost van Breda zit het met die gezelligheid bij de baan wel snor. "We hadden er vanavond zelfs muziek bij tijdens het schaatsen". Reden voor Jong Nederland om de voor a.s. zaterdag geplande kerstboomverbranding qua locatie te verplaatsen. "We gaan in de buurt van de ijsbaan staan. Dat is natuurlijk extra feestelijk.". Zoals gebruikelijk wordt er voor de inwendige mens ook goed gezorgd middels lekkere oliebollen, een glaasje glühwijn, warme chocomel of een Biests regentje. Tevens wordt een loterij gehouden met flink wat prijzen. De opbrengsten van de verkoop en loterij komen uiteraard ten goede aan Jong Nederland.

 

De kerstboomverbranding start om 19.30 uur en vindt dus plaats op het weiland achter de ijsbaan in de Beverakkers.

We hebben 162 gasten en geen leden online