• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Rianne de Letter: Biestse vrouw met grote talenten

Zondagmiddag, 10 januari 2010 werd in de expositieruimte in het Hilvarenbeekse gemeentehuis met de naam 'De Wandelgangen' een tentoonstelling geopend met werken van de Biestse kunstenares Rianne de Letter.

Net als vele inwoners van de gemeente Hilvarenbeek, maar in het bijzonder van de kern Biest-Houtakker heb ik op deze winterse zondagmiddag de moeite genomen om mijn impressie op te doen van de tentoonstelling met de titel IMPRESSIES.

Zoals Rianne op haar uitnodiging omschrijft heeft zij na de opleiding LO textiel en tekenen en de Vrije Academie in Den Haag, als docente beeldende kunst gewerkt bij een centrum voor kunstzinnige vorming. Daarna werkte ze als beeldend kunstenaar. Na een gewonnen prijs vroeg zij zich toch af of zij door de specifieke vorm van de gebruikte materialen niet te weinig eigen karaktereigenschappen kon inbrengen. In haar schilderijen vond zij de vrijheid van uiting die zij zocht. En in die schilderijen is zij in de loop der jaren gegroeid. Indrukken, die zij vooral tijdens reizen op doet, vertaalt zij in kleurrijke schilderijen.

      Rianne

 

Gelukkig ging de tentoonstelling vanmiddag door. In zijn openingswoord sprak Theo van Stratum dat hij de nacht voor deze dag, bezweet wakker schoot uit een angstige droom: schilderijen met sombere kleuren moesten uit de tentoonstelling verwijderd worden. Gelukkig was dat niet het geval, want wat is dan een sombere kleur. Na een tweetal keren de werken van Rianne bekeken te hebben, kwam ik vooral onder de indruk van de schakeringen in een kleur. Zo stralen met name de werken in variaties op rood heel veel warmte uit en ook de werken met de vele schakeringen blauw (op zich een koele kleur) zijn hartverwarmend.

Uiteraard leest u een persoonlijke impressie. Ga gerust zelf eens kijken, op een zondagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur. De tentoonstelling loop tot en met 31 januari 2010.

We hebben 107 gasten en geen leden online