• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Tinie Vromans wordt Puike Pinnekleuver 2010

Geschreven door Lennart de Graaf.

 

In een gezellig drukke gymzaal, werd gisteravond de puike pinnekleuver 2010 bekendgemaakt. De puike pinnekleuver is een prijs die door C.V. de Pinnekleuvers wordt uitgereikt aan een Biestenaar die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap.

De bekendmaking vond plaats door hoogheid prins Carolus, die een lange lijst van verdiensten opsomde alvorens een naam te noemen. Een van de hints was: "Hij heeft als een van de weinigen samen met het haantje op de toren over de Biest uitgekeken". Deze hint zorgde ervoor dat vele aanwezige Biestenaren al door hadden welke pinnekleuver het betrof: Tinie Vromans.

Tinie is actief geweest in velerlei verenigingen en besturen, waaronder het volksfeest, de jagersvereniging en het kerkbestuur. Bij deze laatste club nam hij onlangs afscheid en hij ontving daarbij de zilveren erespeld van de parochie. Maar Tinie is nog op vele andere vlakken actief. Hij was bijvoorbeeld dit jaar ook een van de trekkers van de grote ijsbaan in de buurt van de gulle Brabander en werd daar dan ook als ijsmeester aangesteld. Voor al deze verdiensten en nog vele meer mocht Tini dan ook het beeldje van de Puike Pinnekleuver uit handen van prins Carolus en Lennart de Graaf (de puike van vorig jaar) ontvangen. Daarnaast ontving Tinie ook nog Carolus' persoonlijke onderscheiding.

We hebben 69 gasten en geen leden online