• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Lezing: Helpen bij verlies en verdriet

Geschreven door Anne-Marie Holthausen/Yvonne Mutsaers (directeur basisschool).

 Basisschool Antonius organiseert:

Lezing

HELPEN BIJ VERLIES EN VERDRIET

door: Prof. Dr. Manu Keirse

 

Maandag 15 maart 2010

Partycentrum Hercules Diessen

Aanvang 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)

manu_keirse

 "Is het normaal dat ik mij na maanden nog zo verdrietig voel. Zal ik nog ooit opnieuw kunnen genieten van het leven?"

"Hoe komt het dat ik mij zo moeilijk kan concentreren, dat ik steeds weer allerlei dingen vergeet, dat ik me zo moe voel ook al heb ik bijna niets gedaan?"

"Kunnen kinderen van drie jaar al de dood van hun opa begrijpen? Is het niet beter hen te beschermen tegen verdriet?"

"Rouwen mannen anders dan vrouwen?"

"Kunnen mensen na een echtscheiding of na andere belangrijke verliezen een rouwproces doormaken?"

"Hoe kun je kinderen helpen een echtscheiding te verwerken?"

 

Op maandag 15 maart wordt door Basisschool Antonius in Hercules een informatieve bijeenkomst georganiseerd over omgaan met verlies en verdriet. Gastspreker tijdens deze avond is Prof. Dr. Manu Keirse, hoogleraar aan de Universiteit van Leuven (Vlaanderen).

Op veel van bovenstaande vragen wordt een antwoord gegeven. Mensen in verdriet kunnen beter begrijpen wat ze doormaken en dat kan een belangrijke steun zijn. Vrienden en familie kunnen er concrete suggesties horen om mensen in verdriet te helpen en hen tot steun te zijn. De spreker luisterde meer dan 30 jaar naar mensen in verdriet en reikt vanuit deze rijke ervaring suggesties aan die helpen om verdriet te overleven en voor de omgeving om mensen beter te begrijpen en tot steun te kunnen zijn. Het gaat niet over de dood maar over het leven.

Naast ouders van leerlingen zijn ook andere belangstellenden van harte uitgenodigd op deze avond. Voor de pauze zal Dhr. Keirse een lezing verzorgen, na de pauze zal hij ingaan op vragen die door het publiek (schriftelijk) gesteld kunnen worden.

 

Om de kosten beheersbaar te houden zal er tijdens deze avond een bus staan, waar u een vrijwillige bijdrage in kunt doen. Consumpties zijn voor eigen rekening.

 

U kunt zich aanmelden voor deze avond via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of schriftelijk aan Basisschool Antonius, Biestsestraat 38, 5084 HG  Biest-Houtakker ovv uw naam, adres, telefoonnnummer en aantal personen.

Nogmaals: u bent van harte wekom!

We hebben 82 gasten en geen leden online