• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Collecteweek fonds gehandicaptensport 2010

Geschreven door Antoon van de Sande.

 

fondsgehandicaptensport      Van 28 maart tot en met 3 april 2010 collecteert Fonds Gehandicaptensport voor de gehandicapte sporters in Nederland. Fonds Gehandicaptensport is het enige fonds dat zich inzet om sport voor álle gehandicapten mogelijk te maken. Het Fonds steunt zowel sporters met een lichamelijke handicap als sporters met een verstandelijke handicap. Ook dit jaar zetten vele vrijwilligers zich weer in en gaan als collectant langs de deur in heel Nederland.

 

Sport maakt je lichamelijk en mentaal sterk voor het dagelijks leven en is juist daarom voor mensen met een handicap essentieel. Uit de opbrengst van de collecte worden jaarlijks honderden projecten gefinancierd om sport voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Fonds Gehandicaptensport stelt subsidies beschikbaar aan (sport)organisaties zonder winstoogmerk, voor de aanschaf van speciaal sport- en spelmateriaal, de financiering van sportevenementen en de realisatie van specifiek bouwtechnische aanpassingen. Ook innovatieve projecten met als doel promotie of stimulering van sport voor mensen met een handicap komen voor een financiële bijdrage in aanmerking.

‘Als je hele leven uit topprestaties bestaat, kun je wel wat sponsors gebruiken’ Vindt u ook dat iedereen met een handicap de gelegenheid moet krijgen om te kunnen sporten? Dan kunt u wederom uw steentje bijdragen aan de jaarlijkse collecte van Fonds Gehandicaptensport.

De landelijke collecte van het Fonds Gehandicaptensport zal plaatsvinden in de periode van:
28 maart t/m 3 april 2010


in Biest-Houtakker zullen namens SVSOS Tinus Priems, Sjors Vromans, Sander van Trier en Jos Wilborts met de collectebus rondgaan. Stel hen en de gehandicapte sporters niet teleur ! Voor evt. vragen kunt u terecht bij de heer A.J.M. van de Sande(collectecoördinator Hilvarenbeek), 06 - 4700 9464.

 

Meer informatie is ook te vinden op de website www.fondsgehandicaptensport.nl.

We hebben 261 gasten en geen leden online