• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Brandweeroefening met carnavalesk tintje!

Geschreven door Toine van Balkom.

Maandagavond vonden er brandweeroefeningen plaats op de kruising Biestsestraat - Klein Westerwijksestraat. Dat zal Biest-Houtakker niet ontgaan zijn. Maar naast een serieuze oefening moest er nog een carnavalsafspraak afgewerkt worden. Brandweerman Karel Dieker en zijn maat Paul Reijnen hadden tijdens carnaval een lied moeten schrijven in opdracht van het Bikse duo Joep Roberts en Ruud Lathouwers.

Als tegenprestatie was tijdens carnaval door prins Joep en zijn adjudant Ruud Lathouwers beloofd dat zij zouden deelnemen aan een brandweeroefening van de vrijwillige brandweer Hilvarenbeek waar Karel actief is. De opdracht die de prins en adjudant van de Pezerikken kregen van Karel Dieker (ex prins Carolus) en Paul Reijnen (ex adjudant) was eens een keer actief deel te nemen aan een brandweeroefening. Zowel Joep als Ruud dachten als brandweerman mee te mogen werken. Maar dat ging natuurlijk niet gebeuren. Ze werden verkleed als twee roze feestgangers.

Vervolgens werden ze in een in de sloot beland fiatje gezet. Daar werden zij uiteindelijk losgeknipt door brandweerman Karel Dieker en Paul Reijnen. Zo was er naast serieus oefenen voor de bestrijding van calamiteiten ook nog ruimte voor wat humor. Natuurlijk trok dit spektakel veel toeschouwers. Een mooie afsluiting van een mooi carnavalsseizoen.

We hebben 166 gasten en geen leden online