• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Wel Gement schrijft in voor de Brabantse Dorpenderby

Geschreven door Anne-Marie Holthausen namens Stichting Wel Gement.

 

dorpenderby_2010

"Geen café voor carnaval rond de kerk?

Dan gaan we gewoon zelf aan het werk!"

Dat dachten de initiatiefnemers in 2006 toen het er op leek dat we in Biest-Houtakker geen horecagelegenheid meer hadden om carnaval te vieren.

Een trouwe groep van vrijwilligers was snel gevormd, en aan het einde van dat jaar werd voor de eerste keer het Prinsenbal en de Zeveravond georganiseerd door CV de Pinnekleuvers in een prachtig omgebouwde gymzaal.

Wel Gement Facilitair werd ondergebracht bij de Stichting Wel Gement die zich sinds 2005 bezig houdt met diverse initiatieven om leefbaarheid in Biest-Houtakker te stimuleren.

De winst die Wel Gement Facilitair behaalt, vloeit via een subsidiesysteem terug naar de gemeenschap. Een onafhankelijke commissie beoordeelt jaarlijks de subsidie-aanvragen.

Voorbeelden zijn: het ontwikkelen van wandelijkroutes in de prachtige natuur van ons dorp, het organiseren van een maandelijks diner voor senioren en/of alleenstaanden, materiaal voor het Jeugdvakantiewerk voor een slechtweerprogramma, het vervangen van de feestverlichtinggloeilampen door milieuvriendelijker LED verlichting etc.

Samen met de overkoepelende Stichting Wel Gement, Wel Gement Regent en Wel Gement Weekend Sentiment is de club van Facilitair trots op wat er met zoveel enthousiaste vrijwilligers bereikt wordt, dit jaar al voor de vijfde keer!

Zo trots dat de vrijwilligers van mening zijn een goede kans te maken in de Brabantse Dorpenderby, een leefbaarheidswedstrijd georganiseerd door Provincie Noord Brabant in samenwerking met Omroep Brabant. Ze gaan niet alleen de strijd aan om de geldprijs (die ze goed kunnen gebruiken) in de wacht te slepen, maar  willen ook andere dorpen inspireren.

Door in kansen te denken en niet in beperkingen is het  namelijk toch maar mooi gelukt om ontmoeting in het centrum tijdens carnval mogelijk te maken, waarbij  ook nog de winst terugvloeit naar jong en oud in Biest-Houtakker.

Nogmaals; Men is reuze trots  dat er initiatieven vanuit de inwoners komen om Biest-Houtakker letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. We beseffen allemaal dat groei nodig is om onze kinderen in de Biest naar school te laten gaan, en om tegemoet te komen aan de wens van onze senioren om in het centrum van het dorp te wonen. Zowel met dit project als met het realiseren van het iDOP is weer gebleken dat ons dorp vele actieve vrijwilligers heeft. Een voorbeeld voor andere kleine kernen!

het project is inmiddels gepubliceerd op de website van Provincie Noord Brabant:

www.brabant.nl/dorpenderby

Meer weten over Stichting Wel Gement? Kijk eens op: www.welgement.nl

Begin juli 2010 krijgen we te horen of we door zijn naar de volgende ronde.....

 

logo_balk

 

 

TENSLOTTE NOG EEN OPROEP: HEEFT U FOTO'S OF FILMMATERIAAL VAN HET OPBOUWEN EN AFBOUWEN VAN DE FEESTZAAL? DEZE ZIJN BIJZONDER WELKOM TER ONDERSTEUNING VAN DE DERBY. U KUNT ZE MAILEN AAN Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . VOOR VRAGEN KUNT U OOK CONTACT OPNEMEN MET ANNE-MARIE HOLTHAUSEN OP TELEFOONNUMMER 06-22 42 52 72.

We hebben 100 gasten en geen leden online