• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Geen Dorpenderby, maar niet getreurd

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

Het bericht in het Brabants Dagblad gaf het al aan; Biest-Houtakker is uitgeschakeld in de Brabantse Dorpenderby.

Provincie Noord Brabant heeft drie andere projecten gekozen uit regio Kempenland, die op woensdagavond 23 juni een presentatie aan de jury van het  Streekhuis gaven. Gekozen locatie was de huiskamer in Esbeek, het project dat vorig jaar de finale van de Dorpenderby won.

Kunstkapel Hilvarenbeek, Mobiele Kwekerij uit Reusel en Podium 10 uit Bladel, mochten in 10 minuten duidelijk maken waarom hun project Kempenland moet gaan vertegenwoordigen in de finale.

Podium 10 uit Bladel benutte deze 10 minuten zo ludiek en enthousiast, en ging er met de finaleplek vandoor. Een verdiende plek die onze stemmen in het najaar zeker gaat ontvangen. Overigens ontvingen de 2 andere projecten een voucher van het Streekhuis om kennis in te zetten, zodat ook de mooie plannen die zij tot nu toe hebben ontwikkeld een goede kans van slagen krijgen. 

 

Maar niet te lang getreurd; de Biest gaat natuurlijk verder bikkelen. Want het ziet ernaar uit dat we ons Integraal Dorpsontwikkelingsplan kunnen gaan uitvoeren; op 9 juli 2010 wordt de begroting van de Provincie vastgesteld. Grote kans dat de extra iDOP gelden (27 miljoen euro) verdeeld kunnen gaan worden over de projecten die in het voorjaar zijn ingediend bij de Provincie.

Op dinsdag 29 juni komen alle iDOP werkgroepen bijeen om de stand van zaken door te spreken en een planning te maken voor de komende tijd.

We hebben 262 gasten en geen leden online