• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Zondag 4 juli wedstrijden paardenmennen

Geschreven door Toine van Balkom.

Stichting Gas d'r Op Biest-Houtakker heeft weer een mooi evenement in elkaar gezet. 

Op zondag 4 juli zullen maar liefst vijfenzeventig aanspanningen uit geheel Nederland en België deel gaan nemen aan de wedstrijden paardenmennen.De wedstrijden vinden zondag vanaf half 10 plaats aan de Bosscheweg. Zaterdag 3 juli zal er al volop geoefend worden in en om Biest-Houtakker. Deze spectaculaire wedstrijden zijn zeker de moeite waard om te gaan aanschouwen.

 

(Menner Erik Hesselmans in actie tijdens een wedstrijd)

 

De aanspanningen met paarden en pony’s bestaan naast recreanten en volleerde menners ook uit een vijftal deelnemers in de kinderrubriek. Er komen menners uit in de enkel, dubbel, tandem en vierspan. Janneke(7) en Maartje(7) Hesselmans uit Biest-Houtakker zullen als deelnemers in de kinderrubriek meerijden. Er zal gereden worden volgens het reglement van de West-Brabant competitie. Dit reglement en een uitleg zijn te vinden op www.regiocompetitie.nl. De wedstrijd wordt verreden als een marathon waarin eerst een kegelparcours afgelegd moet worden. Er is een parcours uitgezet met kegels, waar losse ballen op liggen. Dit parcours moet binnen een bepaalde tijd afgelegd zijn en elke bal die van de kegels af ligt, levert strafpunten op.

 

(Janneke en Maartje Hesselmans in de kinderrubriek.)

 

Na het kegelparcours gaan de deelnemers een wegtraject afleggen dat circa een uur in beslag neemt. Het wegtraject beslaat voor paarden twaalf kilometer en voor de pony’s negen kilometer. Men moet binnen de tijd terug zijn bij de finish anders volgen er strafpunten. De tijd die men nodig heeft, telt ook mee voor de einduitslag. Na het wegtraject moeten de deelnemers ook nog door een parcours met een vijftal hindernissen. Men rijdt een hindernis in alfabetische volgorde van A tot en met F, waarbij geklokt wordt op tijd. De hindernissen worden gebouwd van verschillende materialen en elke hindernis heeft een andere indeling qua rijrichting. Biestenaar Erik Hesselmans zal niet deelnemen aan de wedstrijd, omdat hij een van de organisatoren is van dit evenement.

De prijsuitreiking is op zondagmiddag en daarbij zal zanger Martin een optreden verzorgen in de feesttent.

 

De entree is gratis. Naast de feesttent is ook een springkussen voor de kinderen aanwezig.

 

Volgende week zondag 11 juli organiseert Stichting Gas d'r Op het Trekkertrek Biest-Houtakker. Maar daarover later deze week meer.

 

We hebben 63 gasten en geen leden online