• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Stand van zaken iDOP

Geschreven door Anne-Marie Holthausen namens B.O.B..

 

Afgelopen woensdag vond in de Hilvaria Studio's een regiobijeenkomst over iDOP's (integraal dorpsontwikkelingsplannen) plaats. Provincie Brabant was de organisator van deze bijeenkomst, en behalve lezingen en workshops, gaven zij ook gelegenheid om te netwerken met dorpsraden, gemeentelijke overheden en andere beleidsmakers en uitvoerders die met leefbaarheid op het platteland te maken hadden.

meike_de_jong

Meike de Jong

(dagvoorzitter tijdens iDOP bijeenkomst in de Hilvariastudio's)

Het BOB (Belangen Orgaan Biest-Houtakker) was sterk vertegenwoordigd met vijf bestuursleden, om zowel alle workshops te kunnen bezoeken als contacten te  leggen met de diverse bezoekers.

Inwoners van Biest-Houtakker zullen zich afvragen; hoe zit het eigenlijk met die subsidie voor ons dorp? Een korte uitleg over de huidige stand van zaken:

Het iDOP plan van Biest-Houtakker is goedgekeurd door de Provincie. Provinciale Staten heeft het voorstel om extra geld voor oa ons iDOP beschikbaar te stellen aangenomen. Gedeputeerde Staten heeft als opdracht de middelen te zoeken om dit geld vrij te maken. Op 4 november neemt Provinciale Staten hierover een definitief besluit.

Aanstaande dinsdag (28 september) komen alle leden van de iDOP werkgroepen bij elkaar, om de status door te spreken en de plannen verder uit te werken.

Heeft u vragen, of kunt u (wellicht vanuit uw werkervaring) iets betekenen voor de ontwikkeling van Biest-Houtakker? Neemt u gerust contact op met het Belangenorgaan Biest-Houtakker (zie hoofdmenu: B.O.B.).

We hebben 570 gasten en geen leden online