• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Dromen we....of is het echt?

Geschreven door Body Bots First Lego League (leerlingen groep 8).

Zaterdag 27 november was het zover; de regiofinale van de First Lego League, een wedstrijd waarin we uitgedaagd werden om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

Super spannend was het, toen vrijwel alle prijzen vergeven waren aan de 28 deelnemende teams uit Brabant. En ja, natuurlijk waren we blij met de teamworkprijs, maar toch;  we zagen onszelf ook graag met een prijsje extra naar Biest-Houtakker terug gaan.

En toen kwam het: de bekendmaking van de 1e prijs van de regiofinale.

Die ging naar.........het team van de BODY BOTS uit Biest-Houtakker!!

De menigte ging finaal uit zijn dak, vooral de vele Biestse supporters die meegekomen waren om groep 8 aan te moedigen. Waar de jury vervolgens door geraakt was, omdat ze zelden zo'n groot en enthousiast gevolg hadden meegemaakt.

Met tranen van geluk stonden we op het podium, want we zijn door naar de BENELUX finale op 19 februari 2011, waar we gaan strijden met de beste teams uit de andere regio's en landen.

Kippenvel krijgen? Kijk dan hoe wij reageerden op de bekendmaking van de winnnaar:

winnaar regiofinale (filmpje van 1,5 minuut)

Zaterdag 19 februari gaat het team naar de BENELUX finale in Kerkrade, en wat zou er mooier zijn dan dat Prins Alex, Adjudant Patrick (vaders van Noortje en Willem) en Jeugdprins Stan (die in onze vriendengroep zit) ons daar in het feestelijke zuiden komen aanmoedigen?

 

FLL

 foto : Judith Timmermans

We hebben 54 gasten en geen leden online