• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Met Lennart is "Alles Snor"

Geschreven door ..

Dit jaar staat het glazen huis van 3FM in Eindhoven. Reden voor veel Brabanders om (op welke wijze dan ook) geld in te zamelen voor het goede doel. De glazen huis actie ondersteunt ieder jaar een ander doel. Dit jaar zijn dat de weeskinderen over heel de wereld (maar met name in Afrika) die door HIV/Aids hun ouders zijn verloren.

 

 

Het doel van serious request 2010

Deze 15 miljoen "stille" slachtoffers hebben hulp nodig.  Met het verlies van hun ouders, verliezen de kinderen ook de basis voor een normaal leven. Ze zijn getraumatiseerd door het meemaken van een slopend ziekbed en uiteindelijk de dood van hun ouders. In veel gevallen kan de familie de zorg van de weeskinderen niet aan en komen ze op straat terecht. Daar worden ze blootgesteld aan mishandeling, uitbuiting en seksueel misbruik.

Het Rode Kruis grijpt in en biedt deze kinderen zorg, onderwijs en inkomen. Zodat ze weer zicht hebben op een toekomst. Soms is die hulp heel direct en concreet. Zoals zorgen dat de kinderen elke dag te eten hebben. Of ze een schooluniform geven, anders mogen ze de klas niet in. Maar ook wordt gekeken naar oplossingen op de langere termijn. Bijvoorbeeld door de wat oudere kinderen een vakopleiding te bieden. Zo kunnen ze hun eigen geld verdienen en zoeken meisjes bijvoorbeeld niet hun toevlucht in de prostitutie.

 

Kom zelf in actie
Gelukkig zijn er flink wat initiatieven in het hele land om geld in te zamelen. Veel serieuze acties ... maar ook flink wat ludieke. Een van deze acties is 'Alles snor' bedacht door studenten van de Fontys hogeschool ICT. En ... u raad het wellicht al ... een van de deelnemers is fontys docent en Biestenaar Lennart de Graaf.

 

allessnor

 

Bij de actie is het de bedoeling dat snordragers zich laten sponsoren voor het afscheren van hun snor of dat normaal snorloze mensen nu juist snorren laten staan en hier sponsoring voor vragen. Lennart heeft gekozen voor de befaamde 'teugelsnor'. "Een typische snor die uit het straatbeeld is verdwenen, maar voor dit goede doel zeker van stal gehaald mag worden. Hij kriebelt een beetje ... maar verder is ALLES SNOR!".

 

Wilt u Lennart volgen op weg naar een fikse teugelsnor of wil u sponsoren? Dat kan! Surf naar www.allessnor.nl/deelnemer/lennart en klik op "Sponsor mij". Bent u geen fan van dit soort ludieke acties ... geen nood, uw gift direct aan het rode kruis (http://www.rodekruis.nl/doneren/Paginas/Doneren.aspx) is ook snor!

We hebben 118 gasten en geen leden online