• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Gezelligheid bij kerstboomverbranding Jong Nederland

Geschreven door Lennart de Graaf.

kerstboomverbranding02

Rond half 8 gisteravond ging de vlam erin, de grote stapel kerstbomen verzameld door de senioren groepen van Jong Nederland. "Firestarter" Herman Kolkman wist zonder enige problemen de bomenberg te ontsteken onder toeziend oog van de Hilvarenbeekse brandweer. Verrassend, want de bomen waren door de aanhoudende regen van afgelopen dagen niet echt droog. De stevige wind hielp gelukkig prima om het vuur gaande te houden.

De kerstbomenberg lag dit jaar zoals vanouds op het naast TOB gelegen weiland. Vorig jaar lukte het om de kerstbomenverbranding bij de gelegenheidsijsbaan te houden. Dit jaar lukte dat helaas niet. Het voordeel was echter wel dat het verre van koud was, immers bij een aangename temperatuur van zo'n 8 graden was het goed toeven bij het vuur.

 

Dat de kerstbomenverbranding ondertussen een begrip is in Biest-Houtakker, is duidelijk. Immers onder het genot van een lekker glaasje chocomel of glühwijn en met een lekkere oliebol in de hand stonden dan ook zo'n 80 Biest-Houtakkernaren te genieten van het vuur dat een goed 2011 in moet luiden. Al die lekkere versnaperingen konden gekocht worden tegen een kleine vergoeding. De opbrengst daarvan, samen met de opbrengst van de lotenverkoop en de verkoop van een heuse zelfingezongen Jong Nederland CD, komen allemaal ten goede aan Jong Nederland. Men is voornemens van de opbrengst nieuwe spelmaterialen aan te schaffen. Kortom ... naast gezelligheid dus ook nog een heel goed doel!

 

Was u er niet bij? Dan heeft u echt wat gemist! Reden te meer dus om volgend jaar in ieder geval van de partij te zijn. Ondergetekende zal dat in ieder geval weer zijn.

We hebben 99 gasten en geen leden online