• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Opbrengst driekoningen zingen deels weer naar Sri Lanka

Geschreven door Chris van Eert, Lennart de Graaf.

Zoals bekend is dit jaar, zij het op beperkte schaal, door een aantal Biestse kinderen weer Driekoningen gezongen. Vorig jaar is de opbrengst geheel ten goede gekomen aan het project Stichting Kinderhulp Sri-Lanka. Om bepaalde redenen is er dit jaar door het parochiebestuur geen actie ondernomen om het Driekoningen zingen te organiseren. Desondanks zijn er toch kinderen door het dorp getrokken om geld in te zamelen. Echter er was geen doel bekend. Toch hebben veel kinderen aangegeven het verdiende geld te willen doneren aan de stichting Kinderhulp.

Contactpersoon voor Biest-Houtakker is Chris van Eert: "Ondanks dat er formeel geen goed doel geselecteerd is,  ben ik door een aantal ouders gebeld om te vragen of ze hun donatie dit jaar weer aan de weeskinderen in Sri-Lanka kunnen doen. Uiteraard is dat mogelijk. Er is nog veel geld nodig, want de stichting is ambitieus maar door het ontstaan van dit kabinet is er behoorlijk in de beschikbare financiële middelen voor ontwikkelingssamenwerking gesneden. De regering heeft veel projecten bevroren, waardoor onze partners in deze, 'Explore' en het COS (Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking) zo goed als op non-actief zijn gesteld. Desondanks gaan we op school toch door met het voorbereiden van projecten voor de Stichting Kinderhulp zodat we, als het licht weer op groen staat, de draad weer snel op kunnen pakken en het project kunnen voortzetten."

 

De stichting kinderhulp stelt zich ten doel om direct hulp te verlenen aan kinderen en hun omgeving door met uw sponsorgeld ter plaatse goederen, voeding en/of materialen aan te kopen. De Biestse sponsorgelden worden onder andere gebruikt voor de volgende projecten (bron website Stichting Kinderhulp):

 

Technische School Kalutara (Vocational Training Center)

Een school waar computerles en Engelse taal wordt gegeven. Een houtbewerkingklas waar klein huisraad en meubeltjes worden gemaakt, voor de leerlingen een leerwerkproject. Een naaiopleiding voor meisjes vanaf 14 jaar, om op langere termijn een goede baan te vinden of zelfstandig te kunnen werken.
De Vocational Training Center is een selfsupporting project, door gemaakte spulletjes te verkopen voorzien ze in hun eigen inkomsten. Na de opleiding ontvangen alle leerlingen een erkend diploma.

 

Financiële adoptie gezinnen,

Dankzij de maandelijkse bijdrage van onze sponsors, ontvangen deze gezinnen maandelijks voeding en voldoende melkpoeder voor hun kinderen. Deze worden ingekocht door onze lokale contactpersonen. De gezinnetjes ontvangen niet direct geld, maar er wordt 'betaald' in goederen en middelen. Ook maken we het mogelijk dat deze kinderen naar school kunnen gaan.

 

Voor meer informatie over Stichting Kinderhulp Sri-Lanka kunt u de website bezoeken.

We hebben 200 gasten en geen leden online