• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biestse vrijwilligers gezocht voor reanimatie-netwerk

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

top_logo

Biest-Houtakker heeft er een tweede AED apparaat bij. Behalve bij de Gemeynt is sinds kort ook in het centrum van Biest-Houtakker een Automatische Externe Defibrillator geïnstalleerd. Dit is een apparaat om de kans op overleven na een hartstilstand te vergroten.

Goed nieuws natuurlijk, maar 10 aangemelde dorpsgenoten is te weinig om het meldkamersysteem voor Biest-Houtakker dekkend te krijgen.

Als u in het bezit bent van een reanimatie- en AED verklaring van EHBO, Nederlandse Reanimatie Raad of de Nederlandse Hartstichting, en wilt u zich inzetten voor het vrijwilligersnetwerk in Biest-Houtakker, dan kunt u zich aanmelden via www.heart-safe.nl. Het meldkamersysteem (AED Alert) maakt gebruik van SMS berichten om vrijwillige (burger)hulpverleners te sturen naar mensen met een hartstilstand in hun directe (woon)omgeving. Het is een vrijwillig systeem en u verleent alleen hulp als u daartoe in staat bent.

Het apparaat is geïnstalleerd bij familie Lapien, en met een pincode die de hulpverleners via de SMS ontvangen uit de pincodekast te halen. Daarnaast heeft buurtvereniging Vurhaai (Hakvoortseweg) subsidie ontvangen om hun straat ook van een AED met pincodekast te voorzien.

Meer weten of aanmelden? U kunt terecht op de website van www.heart-safe.nl.

We hebben 92 gasten en geen leden online