• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Beroepen in Biest-Houtakker (2)

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

wokgarden

 

Sinds kort zijn de eigenaren van Wokgarden niet alleen ondernemer, maar ook woonachtig in Biest-Houtakker. Samen met hun twee kinderen wonen Michelle en Alex namelijk in de nieuwbouwwijk van ons dorp. De kinderen gaan hier naar de basisschool, terwijl hun ouders hard werken in hun goedlopend restaurant.

Aangetrokken door de Brabantse gastvrijheid maakten Michelle en Alex twee jaar geleden de stap naar Biest-Houtakker. Niet voor niets werd gekozen voor dit dorp, omdat ze van rust houden met toch de bereikbaarheid van de grote stad. Met die bereikbaarheid zit het wel goed, een trouwe klantenkring weet de weg naar Wokgarden te vinden.

“Hier werken we hard voor”, vertelt Alex trots. Veel klanten komen voor een familiefeestje, en dan moeten ze het naar hun zin hebben. Om die reden is er veel aandacht besteed aan het interieur, het buffet en de kwaliteit van het eten. En waar kun je tegenwoordig nog zelf een pilsje tappen?

De gastvrijheid van Michelle is vele Biestse bezoekers ook al opgevallen. Michelle ontvangt iedere bezoeker hartelijk en maakt altijd tijd voor een praatje.

Dat het hard werken is in de horeca weten veel mensen, een 70 tot 80 urige werkweek is geen uitzondering. Om die reden gaan Michelle en Alex er dan ook graag een dagje op uit met de kinderen. Naar de speeltuin, maar ook op bezoek bij een collega-ondernemer. Dat is genieten en werken tegelijk. Onlangs hadden ze een leuk uitstapje met andere horeca ondernemers uit oa Hilvarenbeek, waarbij Michelle en Alex veel complimenten ontvingen over hun restaurant.

Michelle en Alex hebben het prima naar hun zin in ons dorp, hun kinderen gaan hier graag naar school, de jongens hebben er al vele speelafspraakjes opzitten. De taalbarrière blijft echter wel lastig, de Nederlandse taal zit nu eenmaal ingewikkeld in elkaar. Gelukkig maken de mensen in het dorp dit goed, Michelle vertelt nadrukkelijk hoe fijn ze het vindt in Biest-Houtakker; “de mensen hier zijn zo vriendelijk tegen ons, dat doet ons en onze kinderen heel erg goed!”

Chinese restaurants zijn misschien overal ter wereld te vinden, maar ons land springt er uit omdat zelfs het kleinste dorp zo’n etablissement heeft. Zoals in Biest-Houtakker, waar Michelle en Alex hun plek gevonden hebben, en vanuit hun gastvrije karakter klaar staan om mensen heerlijk te laten eten, of te laten genieten van een lekker kopje koffie.

We hebben 393 gasten en geen leden online