• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

voorbereidingen Weekend Sentiment 2011 weer van start

Geschreven door Lennart de Graaf.

Sinds 2009 fleurt het Weekend Sentiment begin september het Biestse kerkplein op. In 2011 zal alweer de derde editie van het evement plaatsvinden. Tijd voor een 'sneak preview' dus.


 

Weet u het nog van vorig jaar? Een geweldig gezicht was het: kinderen, vaders en moeders en grootouders, allemaal gezamenlijk wentelteefjes aan het eten op het Weekend Sentiment. En dat is ook precies wat het Weekend Sentiment beoogt: een evenement voor IEDEREEN! van 0 tot 100 jaar.

Afgelopen maanden is weer gestart met de voorbereidingen van editie 2011 van het festival. En ook dit jaar belooft dat weer flink wat spektakel op te leveren. Het evenement kent natuurlijk ook dit jaar weer haar vaste elementen zoals het open Biestse tafelvoetbal kampioenschap en de nostalgische kermis, maar er zijn ook nieuwe plannen in de maak.

 

Skelterrace

Een nieuw programmaonderdeel dit jaar is de skelterrace waarmee het evenement wordt geopend op vrijdagavond. Vlak voor etenstijd zal daarom het Biestse kerkplein worden omgebouwd tot het fameuze circuit: de Biestenburg Ring. In de eerste manche zullen de Biestse basisschoolkinderen in verschillende leeftijdscategorieën kunnen strijden. Daarna is er ruimte voor vaders en moeders om te laten zien dat ook zij nog vief genoeg zijn op de skelter. Kortom, heb je nog een skelter in de schuur, zet 'm dan voorlopig nog even niet op Marktplaats.

 

Nostalgische kermis

De nostalgische kermis, met verschillende spelkramen was vorig jaar een groot succes. Vandaar dat er dit jaar uitbreidingen op de planning staan. Wat de exacte invulling is, is nog niet bekend, maar in het geruchtencircuit zijn de kreten ‘schiettent’ en ‘waarzegster’ al gevallen. Maar ... het exacte programma wordt pas in juli bekend. Kortom ... het blijft een beetje spannend.

 

Zaterdagavond = feestavond

De zaterdagavond was traditioneel al een echte lekkere feestavond en dat blijft zo. Vorig jaar was met name het buitenterrein erg gezellig, met de nostalgisch ingerichte kramen, de vuurkorven en het grote scherm met nostalgische Biestse foto’s. Het was daar dan ook goed toeven onder het genot van een drankje. Dat blijft onveranderd, echter met name het binnenprogramma in de tent wordt dit jaar onder handen genomen. Er mag wat meer 'geswingd' (of is het nu 'geswongen'?) worden en daarom worden op dit moment door de organisatie verschillende opties bekeken. Live-muziek of toch een vorm waarbij publiek en DJ interactief bepalen wat er gespeeld wordt. Alles is nog mogelijk, maar dat het gaat spetteren in de tent is al duidelijk.

 

Buiten-Biesters ook zeer welkom !

Voor het eerst dit jaar richt het Weekend zich niet meer exclusief op de inwoners van Biest-Houtakker. In het verleden werd dat wel gedaan omdat het uitdrukkelijk niet de bedoeling is om met het evenement geld te genereren, maar juist om een evenement op te zetten voor en door Biest-Houtakker. De stelling van de organisatie is daarbij simpel: "Levendigheid in de kern = Leefbaarheid in de kern".

Toch wordt dit jaar niet alleen in Biest-Houtakker reclame gemaakt. De organisatie van het Weekend Sentiment doet dat bewust: "We merkten dat buiten-Biestenaren dachten dat het evenement niet voor hen toegankelijk was. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Primair doen we het allemaal voor de Biestenaren, maar we willen juist ook aan niet-Biestenaren dat typische gezellige sfeertje overbrengen van een festival in een kleine kern. De gemoedelijkheid en soms ook de 'kneuterigheid' van het evenement zijn juist dingen die typisch Weekend Sentiment zijn. Daar zijn we trots op en dat willen we ook graag aan de buiten-Biestenaren laten zien."

 

Het Weekend Sentiment vindt dit jaar op vrijdag 9 en zaterdag 10 september plaats op het kerkplein van Biest-Houtakker.

We hebben 97 gasten en geen leden online