• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Beverakkers 4 lijkt wel gatenkaas

digsite1

In het plangebied van Beverakkers 4 zijn opdit moment verschillende grote kuilen gegraven voor archeologisch onderzoek. Dit karwei wordt verricht door ADC ArcheoProjecten uit Amersfoort, een bedrijf dat gespecialiseerd is in archeologisch onderzoek.

Opdracht voor dit onderzoek werd verstrekt door de projectontwikkelaar op verzoek van de gemeente. Dit onderzoek niet voor niets geweest; het heeft namelijk aangetoond dat ons dorp zo ongeveer 150 jaar na Christus al bewoning kende. Er werden duidelijk sporen gevonden van oude bebouwing (waarschijnlijk een boerderij) uit de tijd van de Romeinen. Dat zich die bebouwing op deze plek bevond is te verklaren uit het feit dat dit een van de hoogste plekken van ons dorp is.

Het bureau denkt voor het onderzoek nog enkele dagen nodig te hebben en dan gaat er weer het zand over, want eventuele bouwwerkzaamheden mogen geen vertraging ondervinden. Naar verwachting zullen de complete resultaten van het onderzoek over een half jaar bekend worden.

digsite2

 

Toevoeging:

Afgelopen woensdag is ook een opgraving gedaan achter de gymzaal, op de plek waar het nieuwe dorpshuis en parkeerplaats moet komen. Daar is niets gevonden.

We hebben 219 gasten en geen leden online