• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Bijeenkomst over Dorpse Waarde op 15 april

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

koeien

Op maandag 15 april organiseert de gemeente Hilvarenbeek een interactieve bijeenkomst over Dorpse Waarde Bewaren. Aanvang 19.30 uur in de raadzaal in het gemeentehuis. De opzet van de bijeenkomst is om te brainstormen over de drie onderwerpen van Dorpse Waarde Bewaren: dorps bouwen, cultuurhistorie en welstand. Iedereen is hierbij van harte welkom.

 

Dorpse Waarde Bewaren
Het is van belang om een leidraad te hebben hoe om te gaan met het behouden van waardevolle en nieuwe gebouwen en met verbouwingen, aanpassingen en veranderingen hiervan, zodat deze aansluiten bij het bestaande karakter van Hilvarenbeek. Oftewel Dorpse Waarde Bewaren. De gemeente is samen met verschillende organisaties (zoals de heemkundekring, welstandscommissie en Dorpsbehoud Hilvarenbeek) aan het werk om te komen tot zo'n leidraad. Maar de mening van inwoners is ook zeker van belang en daarom bent u van harte uitgenodigd op 15 april. De leidraad wordt door de gemeenteraad dit jaar vastgesteld en vormt hiermee de toetssteen voor nieuwe plannen en ontwikkelingen.

 

Meer informatie
Hebt u nog vragen over deze bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Marieke Mulders, afdeling Beleid & Projecten via telefoonnummer (013) 505 8300 of via e-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hebben 250 gasten en geen leden online