• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Onverwachte verrassing voor First Lego League team

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

bodybots2

 

Toen juffrouw Elise op maandag 30 januari (haar vrije dag) toch in de klas verscheen, dachten de meeste kinderen nog dat ze  de hele zondag had doorgewerkt aan de film van de Benelux Finale van afgelopen zaterdag en die trots kwam laten zien. De spannende finale die zo geweldig verliep waardoor het extra bitter was dat er geen enkele prijs mee naar huis ging.

Maar nee, juf Elise en de opgetrommelde coaches hadden een andere verrassing in petto. Het duurde even tot het doordrong bij de kinderen; het team van de Biobots bleek de algehele winnaar van de Beneluxfinale! Er was een fout gemaakt in de puntentelling waardoor het team zaterdag een andere school het podium zag betreden.

De kinderen gingen natuurlijk compleet uit hun dak, en konden het bijna niet geloven. Inmiddels is er al veel media op hen afgekomen waaronder het Brabants Dagblad (nu al op hun website en dinsdag in de krant), het Jeugdjournaal (dinsdagavond in de uitzending) en Omroep Brabant radio (klik hier om de uitzending terug te luisteren, het start bij 40 minuten).

En jawel; dat betekent dus ook dat ze naar Mannheim in Duitsland gaan om daar te strijden tegen zo'n 70 andere teams uit heel Europa. Deze finale vindt plaats van 6 tot 9 juni 2012. Overigens waren de kinderen en hun begeleiders het er wel over eens dat de kinderen van de Jan Baptist school uit Oerle, die hun positie in moeten leveren, gewoon een wild card verdienen en ook richting Duitsland zouden moeten mogen.

Dat wordt dus spannend, waarbij ze natuurlijk alle steun krijgen van het andere superteam van deze klas; Bigfood, die bijna even blij zijn met dit grote succes.

Heeft u een facebook account? De Biobots in elk geval wel, waar vele reacties te lezen zijn over dit onverwachte nieuws. En uit al die geweldige reacties vragen we ons af of die kinderen vannacht kunnen slapen...

We hebben 220 gasten en geen leden online