• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Wel Gement met dialectles op BS Antonius

De afgelopen drie woensdagochtenden heeft de Werkgroep Regent van de Stichting Wel Gement van 11.00 uur tot 12.30 uur voor de derde achtereenvolgende keer in de groepen 7 en 8 van Basisschool Antonius les gegeven in het dialect.

Daarbij werd mede gebruik gemaakt van het werkboek PRENTEPRAOT van de Cees Robben Stichting. Daarin is een groot aantal 'prenten van de weeek' van Cees Robben opgenomen. Hoewel steeds meer prenten enigszins gedateerd raken is het boek toch een uitstekende handleiding voor een verhaal over dialect

 

welgementopbsantonius

 

De Werkgroep Regent streeft er naar om steeds meer een mix te maken tussen het werkboek van de Cees Robben Stichting en een eigen opzet waarbij ingegaan wordt op de geschiedenis van Biest-Houtakker in de breedste zin van het woord. Zo wordt b.v. ook gesproken over de Biestse vlag en het wapen van Biest-Houtakker. Ook wordt aandacht besteed aan carnaval in het Pinnekleuversgat en met name aan het zêveren. Op bijgevoegde foto zie je dat terug.

Ook in 2012 was het dialectproject weer een succes. Op nu naar 2014: we hebben dan weer een nieuwe groep 7 en 8 en hun school bestaat dan 100 jaar.

We hebben 280 gasten en geen leden online