• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Wandelen ...zelfs als het moeilijk gaat

Geschreven door Lennart de Graaf.

 

Er verschijnen steeds meer rustbanken in de Biestse natuur. Dat is niet voor niets, want de banken zijn onderdeel van het Wel Gement project  'Van bank naar bank', een wandelroute voor iedereen die graag wil wandelen, maar die geen lange afstanden in één keer kan afleggen. 

 wandelenklein

"Het idee voor de wandelroute ontstond al pratend met een inwoner." vertellen Mart van Vught en Rina van den Heuvel. "Zijn vrouw was een echte natuurliefhebster en wandelde altijd graag, maar kon dat niet meer omdat ze op dat moment midden in chemoterapie zat. Toch vond ze wandelen fijn en wandelde kleine stukjes 'van bank tot bank'. Al snel bleek echter dat het aantal routes en bankjes (te) beperkt waren." 

Reden voor de stichting om dit aan te pakken. Het plan is om de komende tijd meer banken op verschillende plaatsen in en om Biest-Houtakker te plaatsen en daarmee de Biestse natuur beter te ontsluiten, ook voor degene die niet in één keer lang kunnen of willen wandelen. Of dat nu komt omdat je niet meer zo jong bent als vroeger, aan het revalideren bent of omdat je aan het wandelen bent met jonge kidneren die 'nog maar hele korte beentjes hebben' maakt niet uit. Er worden verschillende routes ontwikkeld tussen alle banken. Elke route heeft een 'wandelgraad' die aangeeft voor wie de route geschikt is. Zo kun je beginnen bij de lichte categorie en opvolgende dagen als het goed gaat steeds een zwaardere route kiezen.  

"Wandelen is gezond en zorgt ervoor dat je gezond blijft. Zowel fysiek als mentaal. Door de extra banken bieden we dus meer Biestenaren de mogelijkheid om fit te blijven." zegt Rina.

Wie het idee wil ondersteunen kan zich melden bij de stichting. Een bank kan bijvoorbeeld geadopteerd worden. Leden van de Rabobank kunnen ook op het initiatief stemmen bij de Rabo Clubsupport actie. En mocht je daar toch aan het stemmen zijn, stem dan zeker ook even op de andere Biestse inittatieven zoals het gilde, BOB, BVA, Pinnekleuvers, Cooperatie Biest-Houtakker, Bieste Boulers, Kookpunt, Sinterklaascomité, SVSOS of TOB. 

We hebben 2747 gasten en geen leden online