• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Thema avond over het jonge kind

Geschreven door Werkgroep zorg van Coöperatie Biest-Houtakker.

3 2018 onderzoek gezondheid kinderen kennemerland 640x360‘It takes a village to raise a child.’
Dat is een oud Afrikaans gezegde waarmee bedoeld wordt dat bij het opvoeden en leren van kinderen alle mensen in de directe omgeving van het kind betrokken zijn. Dus eigenlijk de hele gemeenschap uit die omgeving: vrienden, ouders van vrienden, leerkrachten, opa’s, oma’s, familie, sportclub, buren.

Toch zijn er situaties waarin de omgeving niet goed weet wat te doen. Omdat de situatie te complex is, of omdat het gezin zich afsluit voor hulp uit de omgeving. Zo zijn er tal van situaties waar je als omgeving geen raad mee weet. En dan is wegkijken het minst ingewikkeld, ook al wil je dat eigenlijk niet.
De Werkgroep Zorg en Welzijn van Coöperatie Biest-Houtakker organiseert daarom op dinsdag 29 oktober 2019 een thema-avond over het jonge kind. We starten de avond met het verhaal van een gezin uit het dorp. Trotse pappa en mamma werden zij van twee kinderen, een dochter en een zoon. Hun jongste bleek meer zorg nodig te hebben, en ze kwamen terecht in een complexe molen van professionele hulpverlening. Met de tijd vonden zij hun weg, die het beste is voor hun zoontje, maar ook voor hen zelf en hun dochter. Dat hebben ze heel goed voor elkaar gekregen, maar dat ging niet vanzelf. Het is een emotioneel proces geweest van acceptatie, opdoen van kennis, en zoeken naar de juiste hulp. Zij willen hun verhaal graag delen met hun omgeving.
Na dit openhartige interview en een korte pauze zal met hulp vanuit de gemeente uitleg gegeven worden over alle soorten van hulpverlening rond het jonge kind. Zodat duidelijk wordt waar ouders, maar ook de omgeving terecht kunnen.

Je bent vanaf 19:30 uur welkom bij Café Ome Toon aan de Biestsestraat 38c voor een kopje koffie/thee. Om 20:00 uur start de avond. Rond de klok van 21:30 uur sluiten we de avond af waarna in het café nog volop gelegenheid is om na te praten. Koffie en thee zijn gratis, consumpties na afloop zijn voor eigen kosten.
Aanmelden hoeft niet, maar als je vragen hebt kun je terecht bij de dorpsondersteuner (Ria van de Wiel, 06-26 12 81 95 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

We hebben 397 gasten en geen leden online