• foto head9
  • foto head11
  • foto head10

Jubileum voor Biests Tafelvoetbaltoernooi

Geschreven door Lennart de Graaf.

Het wordt feest op zaterdag 19 oktober, want dan wordt de 10e editie van het Open Biests Tafelvoetbaltoernooi gehouden. Een jubileum dus! Ook dit jaar zullen weer zo'n 80 junioren-, puber-, dames- en herenteams aan de tafels gaan staan.

 tafelvbWinnaars

Het tafelvoetbaltoernooi startte als onderdeel van het evenement Weekend Sentiment, een evenement dat in 2009 voor het eerst werd georganiseerd. "Destijds was dat nog in een tent langs de Biestse kerk" vertelt Toine Smolders, één van de organisatoren. "Toen was het een heel weekend lang met sentiment als rode draad. LPs draaien, oude filmfragmenten op groot scherm, een Vlaamse kermis met spelen en met heel de Biest wentelteefjes eten. Maar dus ook een tafelvoetbaltoernooi omdat tafelvoetbal voor veel Biestenaren een stukje nostalgie was uit de tijd van D'n Bolck. Een supergezellig weekend, maar organisatorisch best wat werk. Biest-Houtakker had toen namelijk nog geen dorpsgebouw waar dit soort evenementen konden worden gehouden".

Dat was uiteindelijk ook de reden dat de organisatie in 2012 besloot een 'sabbatical year' in te lassen. Toen vanuit het dorp echter steeds meer geluiden klonken om toch weer te gaan tafelvoetballen, werd als locatie de schuur van Jan Boers aan het eind van de Biestsestraat leeggeruimd. Het jaar daarop was dorpsgebouw 't Gebint klaar en kon men terecht in Café Ome Toon. "En sindsdien zitten we dus daar. Een fijne locatie waar alle faciliteiten bij de hand zijn. En dus was het relatief makkelijk om het 10e jubileum te halen" aldus Toine.

Het programma bestaat ook dit jaar weer uit een middagprogramma voor alle kinderen van de basisschool. Zij bijten het spits af en spelen de tafels warm vanaf 16 uur. Een gezellige middag waar ook door ouders en grootouders over het algemeen fanatiek aangemoedigd wordt. Sommigen van hen durven zelfs een potje tafelvoetbal aan tegen (klein) zoon of dochter. 
Om 19 uur treden de pubers, dames en heren aan om de strijd met elkaar aan te binden. In de herenpoule zijn de winnaars van vorig jaar door omstandigheden niet in staat hun titel te verdedigen. Kansen genoeg dus voor nieuw talent om de titel te pakken.
In verband met de 10e editie hebben we maar liefst voor 64 teams plaats in de avond. Alhoewel het goed gaat met de inschrijvingen is er zowel in de middag als in de avond nog ruimte om mee te doen.  Kortom, heb je zin om nog mee te doen, schrijf je dan nog snel in. Aanmelden is gratis en kan bovendien simpel, door een app te sturen aan Toine op telefoonnummer 06-27171229.  

We hebben 84 gasten en geen leden online