• foto head9
  • foto head11
  • foto head10

Cafe Ome Toon wordt Biests bierproeflokaal

Geschreven door Lennart de Graaf.

Op zaterdag 8 juni is het eindelijk zover. Na lang wachten zijn de bieren, gebrouwen door vier brouwgroepen van leden van het Biests biercollectief (onderdeel van Stichting Wel Gement) klaar om geproefd te worden. Uit de vier brouwsels wordt op die avond het Biests biertje gekozen dat in grotere oplage gebrouwen zal gaan worden. Collectief-leden bepalen samen met een vakjury welk biertje zal winnen. Naast de Biestse bieren heeft Café Ome Toon haar assortiment ook uitgebreid voor de Bierliefhebber, die op deze avond uit maar liefst 30 verschillende speciaalbieren kan kiezen. 

bierenVoor wie het nog niet wist: Biest-Houtakker krijgt zijn eigen biertje. Het afgelopen jaar is daar hard aan gewerkt door vier semi-professionele brouwers uit de regio die samen met 14 leden van het Biests Biercollectief een Biests bier hebben ontwikkeld en gebrouwen. De vier bieren zijn nu proefklaar en dus is het tijd voor de 60 leden van het Biests Biercollectief om op 8 juni bij elkaar te komen voor een grote proefsessie in Café Ome Toon.
Onlangs proefde een vakjury de Bieren al. De jury bestond uit een goede mix van bierexperts, bierliefhebbers en goede proevers. Het oordeel van de jury blijft nog geheim tot 8 juni. Dan wordt het oordeel van de vakjury gemiddeld met het oordeel van de leden van het Biercollectief en wordt zo bepaald welk van de bieren het best in de smaak valt.
Ben je geen lid van het biercollectief, dan ben je toch van harte welkom tijdens de proefavond. Weliswaar heb je geen stemrecht, maar er zijn maar liefst 30 andere speciaalbieren in huis gehaald waar je van kunt proeven en waar je wat van kunt vinden. Tevens hebben sommige van de brouwers nog een klein extra voorraadje van hun bier beschikbaar, dus wie weet ....

We hebben 181 gasten en één lid online