• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

De Biestse Loop ingelopen

Geschreven door Ed van Hees.

wandeldoop

Zaterdag 30 maart om 13.00 uur verzamelen zich zo'n 60 enthousiaste wandelaars in de stralende lentezon bij het nieuwe wandelpadenbord bij Ome Toon, om de Biestse Loop in te lopen. In 6 groepen van 10 met begeleider gaan ze op pad en binnen twee uur arriveren ze op het eindpunt.
Het eindpunt is voor deze gelegenheid niet terug bij het vertrekpunt, maar in de speeltuin in de Beverakkers. Daar wordt een jubileumboom geplant ter gelegenheid van de 5de verjaardag van Ome Toon. Die eer valt ten deel aan een van de initiatiefnemers, Rina van den Heuvel. En na het begieten van de boom wordt door alle deelnemers boven de 18 geklonken met een Biests Regentje. Daarna wordt teruggekeerd naar Ome Toon waar feestelijk wordt nagedronken. Een mooie succesvolle middag.

Om de Bieste Loop de realiseren is met toestemming van het Brabantse routebureau een stukje van het wandelpadennetwerk verlegd en is door enkele vrijwilligers veel werk verzet om de bewegwijzering helemaal op orde te maken. De beschrijving van de wandeling van 8,4 kilometer wordt binnenkort opgenomen bij de andere twee Biestse wandelingen, de Regentenroute en de Driehuizenroute in het onderdeel Dorpsinfo > Toerisme van deze website.

We hebben 85 gasten en geen leden online