• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Wonen in Biest-Houtakker

Geschreven door Arjan Mulders. Gepost in Wonen Algemeen.

Het kopen, huren of bouwen van een woning

Kopen

Momenteel zijn op diverse percelen in het dorp inbreidingslocaties beschikbaar zoals op diverse locaties aan de doorlopende weg de Biestsestraat, het Vossenhol, de Akkerstraat, de Bosscheweg (nog één bouwperceel resterend). Ook wordt er weer volop gebouwd in het plangebied Beverakkers IV. Deze percelen worden onder meer ontwikkeld door Bouwbedrijf Van der Weegen in samenwerking met Woonstichting Leystromen.

Voor het actuele aanbod, kijk op de site 'wonen in het land van de Hilver' voor woningen of beschikbare kavels. Voor bestaande woningen kijkt u op de funda website.

Huren

In 2013 zijn in nieuwbouwplan Beverakkers IV een 10-tal huurwoningen gerealiseerd. Helaas zijn er niet altijd direct huurwoningen beschikbaar in een klein dorp als Biest-Houtakker. Het actuele aanbod van huurwoningen vindt u op de site van Woning in Zicht

Info over bouwpercelen en koopwoningen:

Info over huurwoningen:

Van der Weegen Bouwontwikkeling Woonstichting Leystromen
013-535 21 35 088-031 33 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.vanderweegen.nl www.leystromen.nl
www.hierwonen.nl
Wonen in het land van de hilver

Natuurlijk kunt u voor het kopen van een bestaande woning uiteraard ook terecht bij de makelaars in de regio. De belangrijkste makelaars zijn:

Wilt u meer weten over hoe het is om te wonen in Biest-Houtakker? Bekijk dan eens onderstaande filmpjes op Youtube:

Wonen in nieuwbouwproject Beverakkers IV

Inwoners aan het woord 

Voorzieningen

Biest-Houtakker is een klein dorp, maar beschikt over de volgende belangrijke voorzieningen:

Drone7

In 2014 is een grote multifunctionele ruimte met café en diverse zalen geopend waarbij ook de bestaande basisschool volledig werd gerenoveerd. In dit gebouw vinden allerlei verenigingen, de kinderen van de basisschool en de kinderdagopvang onderdak. Kinderen van 0-13 jaar kunnen gebruik maken van kinderopvang en ook voor-, tussen- en naschoolse opvang is mogelijk!

Onderdeel van het dorpsgebouw is een gezellig café waar kan worden gedart, gebiljart of gepoold of een glaasje kan worden gedronken op de bank bij de haard. Ook worden er regelmatiig leuke evenementen georganiseerd zoals een tafelvoetbaltoernooi of WK of EK wedstrijden op groot scherm. Aangrenzend aan het café is er een vergaderzaal, een multi-functionele sportzaal  met prachtige ledverlichting met aansluitend een podium(zaal). Deze kan gebruikt worden voor lezingen of  stijlvol worden aangekleed bij bijvoorbeeld een overlijden. In de grote keuken vinden diverse kookclubs onderdak, op het gezellige terras kunt u van het zonnetje genieten aan het nieuwe dorps- en schoolplein!

Aan het aangrenzende nieuwe multi-functionele plein zijn twee seniorenwoningen gebouwd. Mogelijk wordt dit plan nog verder uitgebreid als het naastgelegen pand op Biestsestraat 42 wordt gesloopt om ruimte te maken voor nog eens tien seniorenwoningen. Momenteel zijn hier echter nog geen nieuwe ontwikkelingen.

Overzicht van de voorzieningen buiten Biest-Houtakker:

Voor sommige voorzieningen kunt u terecht in de aangrenzende dorpen of de stad Tilburg in de directe omgeving van Biest-Houtakker

  • Supermarkten vindt u met 5 minuten rijden in Hilvarenbeek (AH, Aldi, Jumbo en Coop), Diessen (Emte) en Moergestel (Jumbo, Aldi)
  • Huisarts, tandarts, apotheek (allen in Hilvarenbeek)
  • Ziekenhuis: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ, Tilburg Zuid 10 min.)
  • Cultureel centrum Elckerlijc
  • Bibliotheek: Bibliotheek Midden Brabant (Hilvarenbeek)
  • Binnen een kwartiertje staat u met de auto in het centrum van Tilburg met alle winkels en overige voorzieningen.