• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Brouwers Biests Biercollectief van start

Geschreven door Lennart de Graaf.

Terwijl de Biestse Vrouwen Actief druk bezig waren met het in de wacht slepen van de Bingoprijzen in Café Ome Toon, werd donderdagavond in de naastgelegen huiskamer (het kleine zaaltje) de basis gelegd voor het Biests Biertje. 13 enthousiaste brouwers in spe trapten hun brouwcarrière af met een "smaak bepaal avond". 

brouwenVorig jaar is het Biests Biercollectief opgericht, een club van Biestenaren die als ambitie heeft om een eigen Biests biertje te krijgen. De club telt nu zo’n 54 leden die straks samen gaan bepalen hoe dat Biests biertje dan moet gaan smaken. Maar voordat er geproefd kan worden, moet er wel gebrouwen worden. Gelukkig hebben 13 leden van het collectief ook aangegeven dat zij, met hulp van een semi professionele brouwer, graag willen meehelpen bij het brouwen van een aantal proefbrouwsels.
Deze club had op donderdagavond haar eerste bijeenkomst met als doel: smaken verkennen. Onder de bezielende leiding van hobbybrouwers Michael Schifferling en Joop Strijbosch kregen de brouwers in spe 6 totaal verschillende bieren voorgeschoteld met de vraag deze bieren nu eens goed uit te pluizen qua kleur, geur en smaak. De opgedane smaken vormden vervolgens het vertrekpunt om tot een smaakrichting te komen voor het Biestse bier. 
De brouwers hebben zich verdeeld in 4 clubs en gaan ieder met hulp van een hobbybrouwer aan de slag om de receptuur verder uit te werken en te gaan brouwen. Dat gaat snel gebeuren, maar toch is geduld gewenst, want de proefbieren moeten nog rijpen. De verwachting is dan ook dat alle collectief-leden op z'n vroegst ergens in April de proefbrouwsels kunnen gaan vergelijken. Gelukkig geldt ook hier de wet van het uitgestelde genot: “Hoe langer je op iets moet wachten, hoe lekkerder het wordt !"

We hebben 69 gasten en geen leden online