• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Lichtjes op weg naar kerststal en drie koningen

Geschreven door Lennart de Graaf.

3kzingenAls je ’s ochtends vroeg of ’s avonds langs café Ome Toon bent gereden, heb je het wellicht al gezien: de blauw gele lichtjessnoer langs het schoolplein is niet helemaal meer geel blauw, maar bevat ook heldere lichtjes. En het worden er steeds meer! Is er een blauw/gele lichtjesdief actief? Gelukkig niet! Het betreft een actie van Stichting Wel Gement om de naderende komst van de gereviseerde kerststal en het driekoningenzingen aan te kondigen. En bij dat laatste kunnen we jouw hulp zeker gebruiken.

Kerststal
De kerststal is gereviseerd door de "werkgroep kerststal" en staat klaar om weer op z’n vertrouwde plekje bij Café Ome Toon te landen. Op 14 december zal de kerststal worden geplaatst en op 17 december zullen de kinderen van de basisschool rond 15 uur de dieren naar de kerststal brengen. Bedankt iedereen die heeft geholpen om het geld bijeen te brengen voor de revisie. Om de terugkeer van de kerststal te vieren, wordt dit jaar extra aandacht besteed aan het nieuw leven inblazen van het Biestse driekoningenzingen. 

Driekoningenzingen
Biest-Houtakker kende altijd een actieve groep drie koningen zangers. Met het sluiten van de Biestse kerk is deze traditie echter een beetje verloren gegaan en dat is jammer. Immers, vrijwel iedere Biestenaar heeft nog wel leuke herinneringen aan het zelf langs de deuren trekken, geld ophalen voor het goede doel en (ook niet onbelangrijk) het krijgen van flink wat snoep als beloning. Daarom blazen stichting Wel Gement, basisschool de Vlinderakker en de Geloofsgemeenschap deze traditie weer nieuw leven in. Op zondag 6 januari zullen Biestse kinderen door Biest-Houtakker langs de deuren gaan. Ze zullen gaan zingen in ruil voor een bijdrage voor het goede doel en iets lekkers. De middag start met een speciale driekoningen-viering van de geloofsgemeenschap, daarna gaan de koningen op zangtocht om rond 16 uur weer te verzamelen in café Ome Toon en samen de dag feestelijk af te sluiten. Meer informatie volgt snel via een Wel Gement nieuwsbrief.
Koningen die zich alvast willen aanmelden om mee te zingen kunnen dat doen via het aanmeldformulier (https://goo.gl/forms/F4YxCeBgemnzZGeu2)
 
Hoe kunt u helpen?
Voor onze koningen is het natuurlijk het leukst om op zo veel mogelijk plekken welkom te zijn. Daarom zoeken we adressen waar de koningen welkom zijn. Ben jij op zondagmiddag 6 januari thuis en mogen de koningen bij jou hun zangkunsten laten zien? Meld je dan aan als ‘koningen welkom’ locatie en ontvang de ‘koningen welkom’ poster die je voor je raam kunt hangen. Aanmelden kan via het Koningen welkom aanmeldformulier (https://goo.gl/forms/GCXztfH2nWud2Uw43).
Ook hebben we op een aantal locaties een rustpunt voor de koningen die een wat langere route gaan lopen. Dit zijn onder andere de Eksterhoeve en stal van Hoof. Kun je zelf niet handig je deur open maken of vind je het gewoon gezelliger om samen met anderen te genieten van koningen, dan is dit een perfecte locatie. Lijkt je dat wat, meld je dan aan als luisteraar op deze locaties. Dat kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., door te bellen met 013-5356956 of door je aan te melden met het formulier (https://goo.gl/forms/JCOrkegOvKtNwwFB2)

We hebben 116 gasten en geen leden online