• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biest krijgt eigen Biertje

Geschreven door Stichting Wel Gement.

biestsbiertjeRaar eigenlijk dat het nog niet eerder gebeurd is: een typisch Biests biertje brouwen. Als het aan Wel Gement ligt komt daar snel verandering in. De stichting is voornemens een groep van zo'n 50 bier-enthousiastelingen op de been te brengen die samen zorgen voor de financiering en ook samen gaan bepalen hoe het Biestse biertje moet gaan smaken.

Bier brouwen is hot. Microbrouwerijen schieten als paddenstoelen de grond uit en Nederland heeft tegenwoordig meer lokaal gebrouwen biertjes dan België. En eigenlijk is dat best logisch. Bier is als drank altijd al populair geweest, maar met de komst van meer varianten en speciaalbieren lijken ook steeds meer mensen zich te gaan verdiepen in de verschillende soorten en types. Niet meer dan logisch dat ook Biest-Houtakker z'n eigen biertje krijgt, aldus Lennart de Graaf van stichting Wel Gement.
Stichting Wel Gement, is bedenker en ontwikkelaar van het Biestse dorpslikeur Ut Biests Regentje. Het likeurtje wordt nog steeds goed verkocht en is een van de inkomstenbronnen voor de stichting. Het is echter zeker niet de bedoeling dat het Biertje een soortgelijk doel heeft. "Het gaat ons niet om het maken van een nieuwe inkomstenbron, maar we willen echt een mooi nieuw bier neerzetten voor en vooral samen met alle Biestse bierliefhebbers." Om dat samen te kunnen doen, is het Biests Biercollectief opgericht. Bier-enthousiastelingen kunnen lid worden van het collectief en worden via het collectief betrokken bij het kiezen van de juiste smaak van het perfecte typische Biestse biertje. 
Het geld voor de ontwikkeling van de receptuur van het bier en voor het brouwen van de eerste batch, hoopt de stichting bijeen te brengen middels crowd funding. De leden van het Biests biercollectief betalen een lidmaatschapsbedrag en krijgen daar, naast zeggenschap in de ontwikkeling van het biertje, ook een proefavond met 4 verschillende 'proefbieren' en  een bierpakket met het uiteindelijk gekozen bier voor terug. Voor 4 leden van het collectief bestaat zelfs de mogelijkheid om als brouwer op te treden voor één van de vier proefbieren. 

Meer informatie over het Biest biercollectief is te vinden op www.welgement.nl

We hebben 166 gasten en geen leden online