• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Wel Gementelteefjesdag

Geschreven door Lennart de Graaf.

Afgelopen zondag vond onder de vlag van de burendag 2018 (Oranjefonds) de Wel Gementelteefjesdag plaats. zo'n 50 kinderen gingen aan de slag om met hun ouders en/of grootouders met als thema 'Oud leert Jong & Jong leert Oud'. De oudere generatie liet in 3 activiteiten zien aan de jeugd hoe het er vroeger aan toe ging. Andersom toonde de jongeren aan de ouderen wat vandaag de dag helemaal hip is. 

WelGementelteefjes collage

De oudere generatie liet de jongeren zien hoe je oud brood vroeger gebruikte door er wentelteeefjes mee te bakken (Rina, Ans, Clair, Corrie). Ook werd er muziek gemaakt met zelfgemaakte foekepotten (Harrie, Jos, Toon). Op het gebied van spel kon de jeugd aan de slag om een bellenstok of een blaaspijp te maken (Pieter, Kees). 

De jongere generatie liet de ouderen proeven van de mexicaanse keuken door ze te leren hoe fajitas (kipwraps) gemaakt konden worden (Isa, Tim en Robin). Ook konden computermuziekinstrumenten worden gebouwd met Makey makey (Chris, Elise) en konden de senioren in Training om mee te spelen met de computergame Fifa (Tygo, Richard). 

Al deze activiteiten georganiseerd door stichting Wel Gement leverde een leerzame middag, maar vooral een gezellige drukte met heel veel ontmoeting tussen jong en oud op. 

We hebben 75 gasten en geen leden online