• foto head9
  • foto head11
  • foto head10

Mannen van Naam trappen af in Toontjes theater

Geschreven door Stichting Wel Gement.

Gisteravond trapte de 3 mans formatie Mannen van Naam af als allereerste band in 'Toontjes Theater'. Geen echt theater, maar café Ome Toon dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot mini theater. Zo'n 60 gasten kwamen kijken en werden getrakteerd op een show vol mooie luisterliedjes en meezingers aaneengeregen door de sterke verhalen van zanger Ton Smulders. 

MannenVanNaamintoontjestheater

Toontjes Theater is een initiatief van Stichting Wel Gement, dat als doel heeft Biest-Houtakker leefbaarder te maken in de breedste zin des woords. Cultuuraanbod is daar volgens hen een wezenlijk onderdeel van. De stichting is voornemens zo'n 3 a 4 keer per jaar een theatervoorstelling naar Biest-Houtakker te krijgen. De kunst is natuurlijk om bands en acts te vinden die spelen voor dit relatief kleine publiek, die wel het niveau hebben van een theaterband en tot slot die ook aansluiten bij de wens van de Biestse bezoeker. Geen eenvoudige klus, maar de Mannen van Naam bleek een schot in de roos. 

Niet alleen was het de try-out van Toontjes Theater, maar ook de Mannen van Naam speelden een Try-out. Zij lieten verschillende nieuwe songs horen geschreven door Ad Grootten, het muzikale brein achter de mannen. Ook hoorde de bezoeker het spannende verhaal van de Bredase duivelsbrug, een thema dat waarschijnlijk de rode draad door het nieuwe theaterprogramma van de Mannen gaat zijn. 

 Initiatiefnemer Lennart de Graaf is tevreden en kijkt met een goed gevoel terug op de avond: "Het publiek was enthousiast en ook de band heeft zich zeer welkom gevoeld. Laten we hopen dat beide zeker nog een keer zullen terugkomen in Toontjes theater". Het is nu zoeken naar een mogelijk nieuwe kandidaat om te gaan optreden. "De gesprekken met mensen van de Elckerlyc zijn al gaande en ook staan afspraken gepland met de drijvende krachten van de cultuurboerderij in Westelbeers, het Jan van Besouwhuis in Goirle en de Schalm in Veldhoven. Allemaal zeer fraaie locaties met een mooi aanbod en dus belangrijke partners voor het vinden van nieuwe bands en acts". 

Wanneer de volgende editie zal gaan plaatsvinden is nog niet bekend, maar dat dat zal gebeuren is al een zekerheid. We houden u via deze website op de hoogte. 

We hebben 196 gasten en geen leden online