• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Wie de pot lust gaat door!

Geschreven door Stichting Wel Gement.

Voor de zomer startte 'Wie de pot lust, schuive maar aan', het samen eten initiatief vanuit stichting Wel Gement. Na de 4 pilotavonden is de conclusie van bestuurslid en vaak ook kok Lennart de Graaf dat er voldoende voedingsbodem is om het intiatief voort te zetten.

wdpl1

Het idee:

Het idee van Wie de pot lust is simpel: Samen lekker, gezond en gevarieerd eten voor een schappelijke prijs. Dat lijkt een vanzelfsprekendheid, maar vaak is het dat niet. De één eet vaak alleen, de ander kan of houdt niet van koken en eet daardoor een maaltijd van matige kwaliteit en weer een ander kookt eigenlijk al jarenlang elke week hetzelfde. Allemaal prima redenen om aan te schuiven. En om te zorgen dat echt iedereen kan aanschuiven (ook mensen met niet zo'n grote beurs), wordt gewerkt met een 'vrijwillige bijdrage' voor het eten. De richtprijs is €6,- per persoon. Wie meer kan missen geeft wat meer, wie minder kan missen wat minder. En voor wie wil, is er ruimte genoeg om ook mee te helpen. De tafel dekken, de borden opmaken, uitserveren, mee de afwas doen. Het motto is niet voor niets 'samen'.

Evaluatie:

Na de pilot is kok Lennart tevreden: "We hebben gezien dat mensen graag aanschuiven en ze zijn tot op heden heel enthousiast over het eten (ook al is dat niet altijd 'hollandse pot'). Daarnaast zien we ook een hele diverse groep mensen aanschuiven. Van jong tot oud, van alleenstaand tot hele gezinnen. En dat geeft echt een gezellige sfeer. Er kan natuurlijk nog best het een en ander beter. Zo is het af en toe nog flink zoeken naar de spullen in de keuken en het wennen aan de apparatuur bij het koken. Maar dat is een kwestie van tijd. Wel zoeken we nog een aantal extra koks om te zorgen dat we kunnen gaan opschalen naar 2 keer per maand." 

Nieuwe data:

Ook benieuwd geworden? Aarzel dan niet, maar schrijf je in voor een van de volgende avonden:

  • vrijdag 14 Sept - Kok Jan - Thema: Verrassingsmenu
  • vrijdag 5 Okt - Koks Tygo, Elise en Lennart - Thema 50's American diner (zo smaakt een echte goede burger!)
  • vrijdag 26 Okt - Koks Ans en Lennart - Thema Mega Vega (Lekker, diervriendelijk en duurzaam smullen)

We hebben 187 gasten en geen leden online