• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Burgemeester om de tafel met Wel Gement

Geschreven door Lennart de Graaf.

Woensdagmiddag vond in Café Ome Toon een gesprek plaats tussen het bestuur van Stichting Wel Gement en burgemeester Ryan Palmen. Het doel: Samen als stichting en gemeente Biest-Houtakker nog leuker, fijner en mooier maken zowel voor inwoners als voor toeristen.  

welgementburgemeester

"Een fijn en constructief gesprek", zo noemde bestuurslid Mart van Vught het. De stichting had burgemeester Ryan Palmen uitgenodigd om te vertellen over het werk van de stichting en ook een aantal lopende en toekomstige projecten te presenteren waarbij de hulp van de gemeente nodig en soms zelfs urgent is. Burgemeester Palmen was enthousiast en beloofde vanuit de gemeente op veel fronten medewerking. 

Een van de hoofdonderwerpen was het realiseren van een Biest bezoekerscentrum in 't gebint. Niet alleen om toeristen de mogelijkheid te bieden om te genieten van de schitterende natuur in en om Biest-Houtakker (de Gooren, Annanina's rust, de Gemeijnt en het Diessens broek) maar ook om Biestenaren zelf daarvan bewust te maken. Zelf weten we immers vaak ook niet hoe geweldig het kan zijn om daar te wandelen. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat de bezoekers zullen gaan zorgen voor meer bedrijvigheid in café Ome Toon en daarmee meer inkomsten voor de coöperatie en een leukere job voor de vrijwilligers. 
Naast het bezoekerscentrum is ook gesproken over het ontwikkelen van de Biestse natuur (waaronder twee projecten die de toegankelijkheid voor minder validen zoals rolstoelbezitters en scootmobielrijders verbeteren, het planten van 700 nieuwe bomen en het benamen van de Biestse zandpaden met historische waarde), het verfraaien van de dorpskern en het Eekhofplein (waaronder het plaatsen van nostalgische lantaarns en een dorpspomp) en het realiseren van kunstobjecten met cultuurhistorische waarde (beeld van 'de Sus' en beeld gerelateerd aan hertog Jan en Johanna van Brabant). 

We hebben 200 gasten en geen leden online