• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Ga met uw (klein)kind de natuur in en word Natuurhelper (gids)

Geschreven door VNMH.

Natuur ouderAls kinderen tijdens hun school-periode interesse meekrijgen over de alledaagse dingen in de natuur en in het milieu leren ze spelenderwijs op de juiste manier omgaan met hun omgeving. Bent u een doener en enthousiast, dan is het begeleiden van uw (klein)kind of een groep kinderen in de natuur vast iets voor u. U hoeft echt niet alle zeldzame vogeltjes, plantjes, insecten en paddenstoelen te kennen. U hoeft geen Freek Vonk te zijn, die nu voor veel kinderen een idool is.

Enige basiskennis over natuur en milieu is voor de toekomst van onze kinderen noodzakelijk, want de natuur staat sterk onder druk. Het aantal insecten slinkt. Ze vormen het voedsel voor vogels, dus hun aanwezigheid staat dan ook onder druk. Zo kunnen we nog even doorgaan met somber zijn, maar dat doen we niet. Gelukkig zijn hier in de directe omgeving ook mooie dingen te zien. Dat moeten wij de leerlingen van de 21ste eeuw laten zien. Met de nu opgedane kennis en verdere verrijking kunnen ze als volwassenen bekwaam meedenken en meewerken aan een leefbare wereld en kennis op doen als natuurhelper.
De Vereniging voor Natuur en Milieu Hilvarenbeek (VNMH) biedt (groot)ouders en verzorgers een korte, praktische Natuuroudercursus aan. Het Instituut voor Natuureducatie (IVN) geeft ondersteuning in de vorm van een praktisch Natuurouder cursusboek. Deze cursus is op drie dinsdagavonden en vier zaterdagen. Op de laatste dag krijgen de cursisten een diploma.

De data zijn:
cursusavonden op dinsdag: 22/5 29/5 en 5/6.
De zaterdagexcursies aansluitend op 26/5 en 2/6
Zaterdag 9/6 neem je deel aan Slootjesdag
Zaterdag 16/6 slot excursie

Meld je aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben 193 gasten en geen leden online