• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Regentje Vintage klaar voor de kelder

Geschreven door Lennart de Graaf.

Na een klein jaar voor-rijpen in het vat en in de fles, is het bijna zover. De 222 flessen van de dorpslikeur Ut Biests Regentje gaan tot het 700 jarig bestaan van Biest-Houtakker de kelder in. Deze week werden de flessen handmatig genummerd en geëtiketteerd door de Vintage werkgroep. 

vintage3 600x400

Regent Vintage is een project dat tijdens carnaval 2017 is ontstaan. Vintage initiatiefnemers Patrick Leijten, Eric van de Pas en Mart van Vught kwamen op het idee om de dorpslikeur op kelder te leggen. "We bewaren de vintage 11 jaar in ideale omstandigheden in de Regent cave. Hoe de smaak zich ontwikkelt, is natuurlijk nog een verrassing." vertelt Mart. Patrick: "Al veel Biestenaren kochten het afgelopen jaar een Regent Vintage en ontvingen een certificaat van eigendom. Om de fles te kunnen opdrinken moeten ze echter nog wachten tot het 55 jarig bestaan van CV de Pinnekleuvers, dat mooi genoeg ook nog samenvalt met het 700 jarig bestaan van Biest-Houtakker. Reden genoeg dus om dan de speciale vintage aan te breken".

vintage1 600x400Er zijn nog slechts een klein aantal Regent Vintage flessen te koop. De prijs van de fles stijgt jaarlijks. Was de eerste aanschaf in 2017 nog 15 euro per fles, nu is dat al 16 euro geworden in 2018. "Wij bewaren ze in ideale omstandigheden, dus wat wil je nog meer. En bovendien, zo is je Regent Vintage ook nog eens een goede investering. Je geld rendeert immers slechter op je spaarrekening!" zegt Eric. Wie nog een van de laatste flessen wil bemachtigen kan contact opnemen met Eric van de Pas. 

wg vintage 400x266

We hebben 149 gasten en geen leden online