• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Brocante-markt in de kerk

Geschreven door Arie Liebregts.

kerk biest houtakkerWij, Arie en Marian Liebregts waren al langer van plan om samen met vrienden uit Haghorst een "brocante-markt" te organiseren. De mogelijkheid om de kerk te huren van de Coöperatie lieten we niet voorbijgaan.
Een brocante-markt past uitstekend in een mooi gebouw als de kerk van Biest-Houtakker. Hij staat al een tijd leeg en is al voor diverse andere evenementen gebruikt en als opslagplaats voor de lokale verenigingen en de coöperatie. Wij willen er een aantal malen een brocante-markt gaan organiseren.

Een brocante-markt is een soort van antiek- en vintagemarkt. Het is dus zeker geen rommelmarkt, maar er worden alleen antieke spullen of spullen die naar antiek toegaan getoond en verkocht. Ook nieuwe spullen zul je daar zeker niet aantreffen. Veel mensen gaan hobbymatig spullen verzamelen en als je dan het huis vol hebt staan, zoals bij ons het geval is, dan moet je wel spullen gaan verkopen.
De sfeer bij een brocante-markt is belangrijk, daarom is de kerk van de Biest een mooie locatie. Er is genoeg ruimte en de glas-in-loodramen zorgen voor een authentieke sfeer. Zelf zijn we aan het poetsen en de verlichting aan het ophangen. Op zaterdag 11 november en zondag 12 november van 10.00 tot 16.00 is het eerste brocante-weekend geheel in kerstsfeer.

Kom een kijkje nemen in de kerk en proef de sfeer met mooie Brocante spullen. In het weekend staat er bij de ingang ook een pipowagen met daarin allerlei authentieke spullen. De entree is twee euro en je kunt binnen, naast genieten van mooie spullen en sfeer in de kerk, genieten van een kopje koffie of thee. We proberen zoveel mogelijk lokale verenigingen en bedrijven bij ons evenement te betrekken. Zo wordt de toiletwagen gehuurd van het gilde in Diessen en worden lokale verenigingen benaderd om tegen een kleine vergoeding de bewaking 's nachts voor hun rekening te nemen. Naast het weekend in november zal in in 2018 de kerk geopend zijn voor een aantal aansluitende brocante-markten. Info kun je krijgen via ons facebookadres 'Brocante in de kerk' en de agenda op deze website. 

We hebben 85 gasten en geen leden online