Skip to main content
Biest goed vertegenwoordigd in fotoboek ‘Hilvarenbeek in de jaren tachtig’
Geschreven door: Toine van Balkom

Biest goed vertegenwoordigd in fotoboek ‘Hilvarenbeek in de jaren tachtig’


Fotoboek biest 2017Cees Kroot kreeg in 1988 namens het Belangen Orgaan Biest-Houtakker uit handen van Jos Wijten een onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten voor het kerkdorp. Herman Emmink was er in 1982 te gast met zijn radioprogramma. Het zijn enkele foto’s uit Biest-Houtakker dat uiteraard is vertegenwoordigd in het nieuwe fotoboek ‘Hilvarenbeek in de jaren tachtig.’
In een kleine 200 pagina’s heeft Ad van Gool geprobeerd een alledaags beeld te schetsen van Hilvarenbeek en zijn kerkdorpen. Er wordt gewerkt, gefeest, er worden onderscheidingen uitgedeeld, er wordt gestudeerd, muziek gemaakt, gesport, gewandeld, vergaderd, geluisterd, toneel gespeeld. Daarmee geeft het een goede kijk op een tijd die al weer zo’n dertig jaar achter ons ligt.

Op 2 november wordt in samenwerking met Heemkundige kring Ioannes Goropius Becanus in de Gouden Carolus het fotoboek gepresenteerd. Deze presentatie wordt voorafgegaan door enkele lezingen over opvallende gebeurtenissen uit die tijd. Daarvoor zijn enkele bijzondere gasten uitgenodigd, die hun kijk op een voor hen speciaal voorval komen toelichten. Dat zijn ex-burgemeester Willem Ligtvoet en rechercheur Ger Ligtvoet. Laatstgenoemde was nauw betrokken bij de overval op Albert Heijn in 1984 waarbij Cor Kloppenberg de dood vond. 
De avond begint om 20 uur. Na afloop zal het boek voor € 19,95 te koop zijn.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?