• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Biest goed vertegenwoordigd in fotoboek ‘Hilvarenbeek in de jaren tachtig’

Geschreven door Toine van Balkom.

Fotoboek biest 2017Cees Kroot kreeg in 1988 namens het Belangen Orgaan Biest-Houtakker uit handen van Jos Wijten een onderscheiding vanwege zijn vele verdiensten voor het kerkdorp. Herman Emmink was er in 1982 te gast met zijn radioprogramma. Het zijn enkele foto’s uit Biest-Houtakker dat uiteraard is vertegenwoordigd in het nieuwe fotoboek ‘Hilvarenbeek in de jaren tachtig.’
In een kleine 200 pagina’s heeft Ad van Gool geprobeerd een alledaags beeld te schetsen van Hilvarenbeek en zijn kerkdorpen. Er wordt gewerkt, gefeest, er worden onderscheidingen uitgedeeld, er wordt gestudeerd, muziek gemaakt, gesport, gewandeld, vergaderd, geluisterd, toneel gespeeld. Daarmee geeft het een goede kijk op een tijd die al weer zo'n dertig jaar achter ons ligt.

Op 2 november wordt in samenwerking met Heemkundige kring Ioannes Goropius Becanus in de Gouden Carolus het fotoboek gepresenteerd. Deze presentatie wordt voorafgegaan door enkele lezingen over opvallende gebeurtenissen uit die tijd. Daarvoor zijn enkele bijzondere gasten uitgenodigd, die hun kijk op een voor hen speciaal voorval komen toelichten. Dat zijn ex-burgemeester Willem Ligtvoet en rechercheur Ger Ligtvoet. Laatstgenoemde was nauw betrokken bij de overval op Albert Heijn in 1984 waarbij Cor Kloppenberg de dood vond. 
De avond begint om 20 uur. Na afloop zal het boek voor € 19,95 te koop zijn.

Het fotoboek is samengesteld door Ad van Gool. Het telt een kleine 200 pagina’s en bevat 325 foto’s uit de jaren 1980 tot 1990. Enkele jaren geleden verschenen al de fotoboeken ‘Hilvarenbeek in de jaren zestig’ en ‘Hilvarenbeek in de jaren zeventig.’ De boeken laten een goed beeld zien van het wonen en werken alsook activiteiten van de Beekse bevolking in die jaren. Daarmee geven ze een fraai tijdsbeeld en zijn zodoende historisch gezien buitengewoon interessant. Het boek krijgt dezelfde lay-out als de eerdere boeken.
Dat de boeken in de smaak vallen in Hilvarenbeek en verre omgeving (tot Nieuw-Zeeland toe), blijkt uit het feit dat de eerste twee fotoboeken van deze serie uitverkocht zijn, het tweede zelfs binnen vier weken na verschijnen.
Donderdag 2 november, Gouden Carolus, 20.00 uur.

Vóórinschrijven op het boek?
Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na 2 november zal het boek te koop zijn bij Ad van Gool (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 013 5052407), bij de Heemkundige kring Hilvarenbeek en Diessen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 013 5053853) en bij kantoorboekhandel Peter Swaanen.

We hebben 59 gasten en geen leden online